Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Automobilist rijdt 40km per uur te hard tijdens achtervolging

Toegevoegd: 21-08-2022, 22.04 uur
Automobilist rijdt 40km per uur te hard tijdens achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In de vroege zondagochtend heeft de politie in Terneuzen korte tijd een voertuig achtervolgd. De inzittenden wisten te ontkomen maar later wist de politie wel de passagier te achterhalen.


De politie startte de achtervolging rond 04.30 uur bij het Beethovenhof in Terneuzen. Tijdens de achtervolging maakte de bestuurder zich volgens de politie onder meer schuldig aan het negeren van een stopteken en het overschrijden van de maximumsnelheid met zo’n 40 kilometer per uur. De bestuurder en de passagier, die op de achterbank zat, wisten volgens de politie te ontkomen. Voor de begane overtredingen werd echter wel op basis van het kenteken proces-verbaal opgemaakt.

Korte tijd later werd de passagier alsnog achterhaald nadat het voertuig rijdend was aangetroffen. “Dit keer zat de voormalige passagier achter het stuur. Deze bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kwam meerdere malen voor verschillende antecedenten voor in de politiesystemen”, zo vertelt de politie. De persoon werd hierop bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

Toen agenten de route van de achtervolging terugreden, troffen ze op de route een koevoet aan. De politie vermoedt daarom dat de inzittenden om “verkeerde redenen” op pad waren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mark (22-8-2022 om 21:05)
@klaar dat slaat echt als een tang op en varken
klaar (22-8-2022 om 19:35)
in zeeuws vlaanderen, is alles een snelweg, behalve in "MIJN "straatje , losers.....
Pff (22-8-2022 om 09:09)
Altijd dezelfde kneusjes die zich tegoed voelen om een normale job of wijze aan hun geld te komen, om hun verslaving(en) te bekostige lees trouwens nergens wat ze met voertuig gedaan hebben mogen hopen dat die in beslag is genomen immers ze toch nooit leren drm
Pff (22-8-2022 om 09:07)
Altijd dezelfde kneusjes die zich tegoed voelen om een normale job of wijze aan hun geld te komen, om hun verslaving(en) te bekostige
bram goeree (22-8-2022 om 08:35)
het word steeds ''gezelliger .eerst die idioot op die motor en nu dit weer .zulk volk moet een hele poos verwijderd worden uit de samenleving .een groot gevaar voor andere weg gebruikers .sluit ze maar een poos op
Cookie-instellingen beheren