Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 44 km

Politie neemt gelblasters in beslag in Middelburg

Toegevoegd: 06-09-2022, 19.06 uur
De in beslag genomen gelblasters.
De in beslag genomen gelblasters.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagmiddag in Middelburg een jongen staande gehouden die op iemand had geschoten met een zogeheten gelblaster. De twee speelgoedpistolen van de jongen zijn in beslag genomen.


Het incident deed zich voor nabij winkelcentrum Dauwendaele aan de Vrijlandstraat. Volgens de politie schoot de bestuurder van een bromfiets al rijdend op een jongen die nabij het winkelcentrum op een bankje zat. De politie ging ter plekke en wist de bromfietser staande te houden. Zijn twee gelblasters werden in beslag genomen.

Volgens de politie is al wekenlang sprake van een 'rage' waarbij met behulp van pistolen gelballetjes worden afgeschoten, vaak op willekeurige personen. Vorige week waarschuwde de politie al voor de 'challenge' die veelvuldig wordt gedeeld op social medium TikTok. "De politie ziet deelnemen aan deze challenge niet als een spel, maar als het plegen van een strafbaar feit", zo zei de politie toen.

Ook vandaag waarschuwt de politie weer voor het gebruik van gelblasters. "Deze rage geeft de nodige overlast en in sommige gevallen zelfs letsel. Vandaar dat je op z'n minst een bekeuring voor baldadigheid kunt verwachten en als jouw actie letsel veroorzaak kun je aangehouden worden voor mishandeling of openlijke geweldpleging."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (7-9-2022 om 13:27)
Alles wat kan schieten en bij gebruik buiten veroordelen als vuurwapen, wedden dat ze er mee stoppen? In Souburg ook een rage bij gekken die met 70-80 km/h met de snorfiets over de Lekstraat karren. Gemeld,.... Maar meneer, wij krijgen nooit klachten daarvan. Uitgeluld.
Loes (7-9-2022 om 08:24)
Gezien de reacties op sociale media begrijpen ze het niet en zullen het nooit begrijpen. Die noemen het speelgoed ja volwassen die met dit rondlopen en op andere richten afpakken.
Net echt? (7-9-2022 om 08:18)
Vooral met die plastic flessen of bollen erop, dat naakt het net echt, zo'n fles spa blauw!
Timsalabim (6-9-2022 om 23:13)
Ze lijken helemaal niet op een echt vuurwapen, ik heb echt nog nooit een vuurwapen gezien met een gebruikte spa-fles erop of met een oranje plastic ring rond de loop, allemachtig weer, wat een aanstellerij weer… Bij de blokker koop je zo keukenmessen van 35 cm of bij de bouwmarkt een hakbijl, en men doet moeilijk over dit???? En ik dacht dat de politie met scherp zou schieten? Wat een spierballen praat weer.
Joris (6-9-2022 om 20:59)
Er was al voor gewaarschuwd, dus in beslag nemen die dingen. Nu nog die achterlijke illegale stepjes afpakken, daar word al een jaar voor gewaarschuwd maar kom er in Vlissingen bij de AH XL altijd een tegen en vanmiddag in Goes een over de rotonde alsof hij voorrang had. Kon me net op tijd inhouden met de bus van de baas... Laat iemand anders hem ervan af rijden. Waarschuwen is goed maar maak het ook waar.
Michelle (6-9-2022 om 19:45)
Goed zo politie pak ze maar aan!
Cookie-instellingen beheren