Weerbericht:
Vanochtend in het noorden lokaal glad. Verder buien, soms met natte sneeuw
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 234 km

22-jarige man uit Ritthem aangehouden voor schieten met gel blaster

Toegevoegd: 28-08-2022, 13.05 uur
22-jarige man uit Ritthem aangehouden voor schieten met gel blaster
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG - De politie arresteerde vannacht rond 02.00 uur in de Platanenstraat een verdachte (22) uit Ritthem, omdat hij met een gel blaster op een voorbijganger schoot.


De man schoot vannacht rond 01.30 uur in de Kanaalstraat met een zogeheten gel blaster op een passerende fietster. Zij werd in haar gezicht geraakt en raakte licht gewond. Agenten konden de verdachte, dankzij aanwijzingen, in de Platanenstraat aanhouden voor mishandeling. Het balletjespistool is in beslag genomen en wordt vernietigd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie ziet de afgelopen weken meer meldingen binnenkomen van mensen die worden beschoten met gel blasters. Dit zijn verboden wapens en zijn soms niet te onderscheiden van echte vuurwapens. In het wapen zitten zogenaamde waterballetjes die met kracht worden afgeschoten. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Behalve dat het een brandend en pijnlijke plek geeft, kunnen ook kwetsbare lichaamsdelen als ogen geraakt worden. Het gebruik van dit wapen levert ook andere gevaren op. Als agenten een gel blaster niet kunnen onderscheiden van een echt vuurwapen, bestaat de kans dat zij hun vuurwapen moeten gebruiken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (29-8-2022 om 16:07)
@zeeuw, sommige mensen moeten gewoon een schop onder hun hol hebben. Een hoop klachten worden gewoon aangepraat. Als je niets mankeert hoor je er niet bij. Neemt niet weg dat er wel degelijk zijn met problemen.
Mijn mening (29-8-2022 om 13:30)
Een gel basterd, leg hem maar poging tot zware mishandeling op. Als 22 jarige zou je na kunnen denken lijkt mij dus een bewuste keuze.
Zeeuw (29-8-2022 om 12:44)
Misschien omdat er te weinig plek is voor opname van psychische klachten. Mensen zonder die klachten lullen veel te makkelijk. Mensen met klachten voelen zich niet gehoord en worden al snel als apart weggezet. Ik zou niet graag willen ruilen
Hahah (29-8-2022 om 00:04)
Als je daarvoor 22 jaar bent geworden, en je loopt met een balletjespistool op voorbijgangers te schieten, mag je wel even langs de psychiater, want dan vermoed ik dat er iets niet goed zit in de bovenkamer. Feit is dat er meer mongolies buiten Emergis lopen dan erbinnen
Usa (28-8-2022 om 16:09)
Mooi dat ik me omdraaide op de weg of het zeer doet of niet dan zou ik die hersenloze een paar dreunen geven. Zoiets doen ze thuis maar bij pappie en mamma
Cookie-instellingen beheren