Weerbericht:
In het noordwesten kans op wat regen, elders droog. Zaterdag buien
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 97 km

'Spookauto' in beslag genomen door de politie

Toegevoegd: 20-09-2022, 07.03 uur
De auto werd door een bergingsbedrijf meegenomen.
De auto werd door een bergingsbedrijf meegenomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een zogeheten 'spookauto' in beslag genomen bij de N57. Bij een dergelijke auto valt de wettelijke eigenaar moeilijk of niet te achterhalen.


De politie kwam de auto op het spoor tijdens een nachtdienst in de nacht van maandag op dinsdag. Agenten controleerden bij de N57 een voertuig met pech onderweg. Na een uitgebreide controle via het politiesysteem constateerden de dienders dat de tenaamgestelde eigenaar al ruim een jaar geëmigreerd was en dat de bestuurder ook niet de beschikking had over de juiste documenten.

Aangezien de wettelijke eigenaar niet te achterhalen is, kan zo'n voertuig volgens de politie aantrekkelijk zijn voor criminele doeleinden. Of de bestuurder daar ook daadwerkelijk mee bezig was is niet bekend. Wel zou hij, volgens de agenten, niet geheel van onbesproken gedrag zijn. De dienders laten op Facebook verder weten dat de APK van het voertuig ook een half jaar verlopen was.

De bestuurder heeft volgens de politie twee weken de tijd om aan te tonen dat hij beschikt over de juiste documenten óf om het voertuig op zijn naam te laten zetten. Tot die tijd wordt het voertuig in beslag genomen ter waarheidsvinding. Mocht de automobilist niet aan die voorwaarden voldoen, dan bepaalt de officier van justitie wat er met het voertuig gaat gebeuren. Afhankelijk van de waarde van het voertuig wordt het verkocht of vernietigd.

Lopend over N57

De agenten wezen de betrokkenen na de inbeslagname op de juiste looproute in de richting van hun bestemming. Daarbij werd er benadrukt om de N57 niet te bewandelen. De dienders laten in hun Facebookpost weten dat zij ongeveer 15 minuten later een melding kregen van wandelaars op de Havenpoortweg. Omdat ander voertuigen daar met 80 kilometer per uur rijden, besloten de agenten de mannen voor een tweede keer te bekeuren. Uiteindelijk werden zij begeleid naar een veilige plek.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ger (23-9-2022 om 12:54)
De Nederlandse burger moet aan allerhande regeltjes voldoen terwijl het schorem alles aan de laars lapt. Boa's doen weinig en de politie in Zeeland krijg je alleen via de meldkamer in Brabant. Dan moet je alles 4x uitleggen, dan is de dader allang foetsie.
Daan van Velzen (20-9-2022 om 11:54)
Dit soort praktijken zijn aan de orde van de dag, geen rijbewijs, geen verzekering, geen APK, drugs, drank en geen ontzag meer voor niks en niemand, Nederland word een bijzonder land, met veel ellende nu en in de toekomst
M (20-9-2022 om 08:16)
Ik zou een taxi pakken, sukkels.
Cookie-instellingen beheren