Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Tieners die staaldraden over fietspad spanden, melden zich bij politie

Toegevoegd: 26-09-2022, 13.52 uur
Tieners die staaldraden over fietspad spanden, melden zich bij politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Vier tieners die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan vlaggenmasten in Terneuzen, hebben zich maandag gemeld bij de politie. De jongeren waren geschrokken door het bericht dat de Zeeuws-Vlaamse agenten op Instagram hadden gepost.


De agenten in Terneuzen meldden zondag op Instagram dat er vernielingen waren gepleegd bij het fietspad aan de Koegorsweg in Terneuzen. Bij de skihal waren vlaggenmasten vernield en er zou een staaldraad over het fietspad gespannen zijn. “Enorm gevaarlijk”, aldus de wijkagenten in Terneuzen.

Toen de politie ter plaatse kwam bij het fietspad, troffen zij nog wel vernielde vlaggenmasten, maar geen staaldraad over aan het fietspad. Dat was eerder al opgeruimd door medewerkers van de ambulancedienst die de kabels opmerkten. Na het zien van de Instagrampost, kwamen vier tieners uit Axel zich maandagmiddag op het bureau melden. Ze gaven daarbij aan dat zij verantwoordelijk waren voor de situatie langs de Koegorsweg.

Een woordvoerster van de politie laat weten dat het viertal erg geschrokken is van het bericht op Instagram en de heftige reacties daarop. De tieners stelden volgens de politie zelf hun ouders in kennis. Tijdens een ernstig gesprek met agenten op het politiebureau in Terneuzen zouden de jongens aangegeven hebben dat zij de consequenties van hun handelen niet goed hadden overdacht.

Omdat er geen ongevallen zijn gebeurd en omdat de eigenaar van de vlaggenmasten geen aangifte wil doen, worden de jongeren niet strafrechtelijk vervolgd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (29-9-2022 om 13:06)
Belachelijk dat zowel Politie als ouders helemaal geen grip meer hebben op de jeugd! Lekker flauw opvoeden dan krijg je dit gedoe.
hans (27-9-2022 om 17:54)
het is niet goed te spreken wat ze hebben gedaan maar vind dat de ouders/verzorgers hier ook een deel van te maken hebben wie laat zijn tieners kinderen nog zo laat rond zwalken in de avond/nacht. en laat de tieners aan hun lot over waar is het gezag van deze ouders/verzorgers. vind dat de ouders/verzorgers hier ook voor aangepakt moeten worden . en ja dat de tieners hun hebben gemeld en aangegeven voor hun slechte dingen die zij hebben gedaan vindt ik knap.
Jacko (27-9-2022 om 10:39)
@ Ineke Het drinken van alcoholhoudende drank mag onder de 18. Maar verstandig is het natuurlijk niet
reinier harms (27-9-2022 om 05:55)
die moeten goed gestraft worden bij halt ik noem dit poging tot zwaar letsel aanbrengen met voor bedachte rade
Ineke (26-9-2022 om 20:19)
In de pzc stond toch dat een drankje ophadden. Moet je voor alcohol drinken geen 18 jaar of ouder zijn???? Dus 18 jaar en niet weten wat de gevolgen kunnen zijn???
Mart. (26-9-2022 om 19:25)
Niet strafrechtelijk vervolgd? Zijn dit rijkeluiskinderen of zo? Hier wordt hier nu echt met twee maten gemeten. Vergeet niet dat iedere burger aangifte kan doen, dit kun je niet zomaar afserveren als een kwajongensstreek.
Cookie-instellingen beheren