Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Orka weer gestrand in Cadzand

Toegevoegd: 15-10-2022, 18.46 uur - Update: 15-10-2022, 19.34 uur
Door: Remi Mesu

CADZAND - De orka die eerder op zaterdag bij Cadzand aanspoelde is opnieuw gestrand bij de Zeeuws-Vlaamse kustplaats. Deze keer lijkt het dier niet te redden te zijn.


Rond 15.30 strandde de orka voor het eerst bij Cadzand. Ter hoogte van strandpaviljoen Dok 14 kwam het dier in de branding terecht. Medewerkers van de KNRM hielpen daar het dier weer terug de zee in. Ongeveer twee uur later was het echter weer raak. De orka spoelde toen ter hoogte van Boulevard de Wielingen aan.

 Het aangespoelde dier trekt veel bekijks. Om de toeschouwers op afstand te houden, zijn linten gespannen. Naast de KNRM en de dierenambulance is inmiddels ook de brandweer aanwezig om hulp te bieden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Albert Vermue (16-10-2022 om 18:33)
De mens....wat een fantastische soort zijn we toch.
Joop (15-10-2022 om 22:05)
Wat triest.. wellicht ziek of de coördinatie helemaal kwijt.
.... (15-10-2022 om 21:19)
Laten ze alsjeblieft die dieren uit hun lijden verlossen. Ze zijn toch niet meer te redden en liggen langzaam dood te gaan. Maak er vlug een eind aan voor die arme beesten!!
Cookie-instellingen beheren