Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote uitslaande brand AZC Middelburg

Toegevoegd: 17-12-2022, 08.41 uur - Update: 17-12-2022, 10.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Laurens Stommesweg in Middelburg woedt momenteel een zeer grote uitslaande brand. De brandweer is druk bezig met blussen.


Rond 07.45 uur kwam een eerste melding binnen dat er brand woedde bij het AZC-gebouw. Al snel werd de omvang van de brand duidelijk en werd verder opgeschaald. Vanwege het grote aantal bewoners werd ook al snel GRIP 1 afgekondigd zodat snel goed overleg mogelijk was tussen de verschillende hulpdiensten en betrokken organisaties. Inmiddels heeft de brandweer opgeschaald naar 'zeer grote brand' en is GRIP 2 afgekondigd. Een extra peloton brandweer is opgeroepen om te helpen het incident te bestrijden.

Op het moment van het incident waren er ongeveer 280 bewoners aanwezig in het AZC. Er zijn enkele bewoners met rookinhalatie nagekeken door ambulancepersoneel. Sporthal De Sprong, die vlakbij het AZC is gelegen, is aangemerkt als opvanglocatie. Het Rode Kruis is met spoed ter plekke gekomen om ondersteuning te leveren bij de opvanglocatie.Omdat sporthal De Sprong wordt gebruikt voor de opvang van de bewoners is het tot nader bericht niet mogelijk om daar sportactiviteiten uit te oefenen. Sporters wordt daarom gevraagd thuis te blijven en niet naar de locatie te komen. 

De rook van de brand heeft volgens de Veiligheidsregio weinig invloed in de omgeving. De bewoners van enkele naastgelegen woningen zijn wel door de brandweer geïnformeerd. "Mocht u toch last hebben van de rook, sluit dan ramen, deuren en ventilatieroosters", zo luidt het advies van de VRZ.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (18-12-2022 om 12:18)
Joop Een vergelijking die nergens op slaat. Al die andere bewoners komen daarmee op straat te staan maar ja.. nieuwkomers he.
joop (18-12-2022 om 05:50)
Bejaarden werden jaren terug vervangen door asielzoekers. Voor kapitalen verbouwd, nieuwe cv ketels etc.. Veel ouderen kunnen tegenwoordig thuis hun gasrekening nauwelijks betalen. En dan komen er ondankbare nieuwkomers die de boel vernielen op kosten van de maatschappij.
Renata (17-12-2022 om 12:22)
Beterschap voor de brandweerman.
Cookie-instellingen beheren