Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangehouden fraudeurs in Waarde zijn twintigers

Toegevoegd: 07-01-2023, 10.52 uur
Aangehouden fraudeurs in Waarde zijn twintigers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

WAARDE - De drie verdachten die vrijdagavond werden aangehouden op verdenking van pinpasfraude, zijn afkomstig uit de Randstad. Ze zijn allemaal rond de 20 jaar oud.


Een bewoner uit Waarde kreeg argwaan na het ontvangen van een - naar later bleek valse - e-mail namens MijnOverheid in combinatie met een bankmedewerker die aan huis de bewoner met een financieel probleem zou helpen. De 'bankmedewerker' zou de pinpassen even meenemen naar zijn auto om deze te controleren op een virus.

Toen de zogenaamde bankmedewerker aan de deur verscheen, was de politie al geïnformeerd en konden agenten drie verdachten arresteren. Het gaat om een man uit Rotterdam (20), een man uit Schiedam (19) en een man uit Amsterdam (22). Zij zitten vast voor nader onderzoek.

Ondertussen kreeg de politie een tweede melding uit Wemeldinge. De bewoner werd rond 18.30 uur de dupe van een soortgelijke babbeltruc waardoor geld van de rekening was verdwenen. De politie vermoedt dat er meer gedupeerden zijn. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (8-1-2023 om 10:33)
En weer jonge mannen uit de Randstad die er speciaal voor naar de regio zuidwest komen. Ze moeten toch goed weten wie ze benaderen. Je zou er al een hond voor nemen? Weer een nieuwe methode. Maar laat ze maar komen en gelijk de politie en zet een camera gereed.
Lars V (7-1-2023 om 20:48)
Onbegrijpelijk hoe mensen hier steeds maar intrappen.. wordt nu al onderhand een aantal jaar voor gewaarschuwt. Zonde
C.J. Walhout (7-1-2023 om 19:08)
Ik heb ze overhandigd onder het oog van de politie . En toen ik ze gaf kwam de politie en arresteerde hem toen hij de envelop met de bankpassen in handen had bij ons in huis en de andere 2 een eindje verderop op de weg
bram goeree (7-1-2023 om 18:01)
kijk dat is een ''prima'' begin van je leven .waardeloos volk .te bedonderd om te werken maar wel ouderen proberen te bestelen .voor zulk tuig is er eigenlijk geen plaats hier in de samenleving
Sara (7-1-2023 om 17:15)
Verdachten aangehouden. Neem aan gefouilleerd? Dan zijn toch de ontvreemde bankpassen aangetroffen hoop ik? Dan weet he toch ook wie de gedupeerden zijn
Cookie-instellingen beheren