Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Verschillende overtredingen bij grote controle Goes

Toegevoegd: 09-01-2023, 12.24 uur
Bij de controle zijn in totaal 65 voertuigen aan de kant gezet.
Bij de controle zijn in totaal 65 voertuigen aan de kant gezet.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Reinoud Hiemstra

GOES - Tijdens een controle die zaterdagmiddag aan de Nansenbaan in Goes werd gehouden zijn in totaal 65 voertuigen gecontroleerd. Hiervan bleek er bij 23 voertuigen iets niet in orde te zijn.


Naast politieaspiranten die tussen 15.00 uur en 17.30 uur een verkeerscontrole hielden waren ook verkeersagenten, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, de Douane en Veilig Verkeer Nederland aanwezig. "In totaal zijn 23 verbalen uitgeschreven. Daarnaast werden 12 waarschuwingen gegeven aan bestuurders. Eénmaal werd een WOK (wachten op keuren) melding gedaan en daarnaast heeft één persoon vrijwillig afstand gedaan van een gebruikershoeveelheid softdrugs", zo laat de politie weten.

Onder de boetes die zijn uitgeschreven vielen onder andere het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs in combinatie met handelaarsplaten en het rijden zonder geldig kenteken. Ook werden verschillende bekeuringen uitgedeeld voor technische mankementen aan een voertuig. Zo werden onder meer boetes uitgedeeld voor het voeren van de verkeerde kleur koplampen en niet functionerende koplampen bij duisternis. Tevens werden drie bestuurders beboet voor het hebben van te donker getinte ramen.

Ook zijn er vijf mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en reed er iemand met blauwe zwaailichten. Een enkele keer werd het bonnenboekje getrokken voor een te hoge snelheid. Naast deze bekeuringen werden drie boetes uitgedeeld voor beroepsgoederenvervoer en niet aanwezig hebben of niet hebben van de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) vergunning.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (11-1-2023 om 13:16)
Oke mooi, je bent nu eenmaal verplicht om bepaalde zaken bij te hebben. Dus denk na met die enkele hersencel voordat je reageert.
oke mooi. (10-1-2023 om 19:56)
Mijn mening; leer eerst maar eens schrijven voor je ergens een dom antwoord op geeft. Rijbewijs op zak is in Nederland automatisch een legitimatie. Bij natrekken wat ze toch doen in Nederland weten ze precies alles van je, ook welke auto je op je naam heb staan. Boetes zijn dus hiervoor niet nodig.
Kevin (10-1-2023 om 15:48)
@gast Hoezo onzin? Als ik in de auto een controle heb en ik laat mijn paspoort of ID kaart zien, de politie kan dan al direct zien dat de auto van mij is inclusef alle gegevens van de auto en ze zien dat ik een geldig rijbewijs heb maar omdat ik rijbewijs en kenteken niet fysiek bij heb (die ze gewoon zien staan in hun systeem) krijg ik een bekeuring van ongeveer 200 euro. 200 euro voor iets wat 0 bijdraagd aan veiligheid, iets wat ze direct al kunnen zien. Het is achterhaald en geldklopperij
een gast (10-1-2023 om 08:32)
Kevin, wat door jou geschreven is slaat nergens op want als je het rijbewijs bij je hebt dan is dat tevens je identificatie, er zijn ook mensen die een smoes op hangen van hij ligt thuis om dat het gestolen kan worden maar ze hebben tegenwoordig bijna allemaal wel een telefoon bij zich, die vergeten ze niet dat is toch erg raar want je telefoon kan ook gestolen worden
Mijn mening (9-1-2023 om 17:46)
Heel goed mogen ze van mij vaker doen. Zorg dat je zaken in ode xijn dan zijn er geen problemen. Wok melding zouden ze ook bij te donker getinte ramen moeten doen.
Kevin (9-1-2023 om 13:48)
Toch vind ik het uitschrijven van een bekeuring voor niet bij de hand hebben van kenteken papieren of een rijbewijs erg zwak, zolang je indentificatie bij hebt kunnen ze direct zien of je wel of geen geldig rijbewijs hebt en of het voertuig eigendom is.
Cookie-instellingen beheren