Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbraakgolf op Walcheren, al bij 8 woningen ingebroken

Toegevoegd: 12-01-2023, 17.58 uur
Inbraakgolf op Walcheren, al bij 8 woningen ingebroken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Sinds de jaarwisseling is er al bij meerdere woningen in diverse Walcherse plaatsen ingebroken. De politie spreekt van een inbraakgolf en deelt enkele tips.


Sinds Oudjaarsnacht is er al acht keer ingebroken bij woningen op Walcheren. De inbraken vinden voornamelijk in de avonduren plaats. Hierbij is elke keer de werkwijze hetzelfde. Er wordt een raam of een deur opengebroken en de hele woning wordt overhoop gehaald. Er worden door de gedupeerden vaak juwelen en contant geld gemist.

De politie adviseert altijd direct 112 te bellen bij een verdachte situatie. Voor woningeigenaren wordt er geadviseerd om altijd thuis een lamp aan te hebben als je niet thuis bent. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van timers. Het is verstandig ramen en deuren altijd gesloten te hebben, ook al ben je maar voor een kort moment weg. Hierbij moet je ook denken aan de poort. Voor een schuifpui bestaan speciale veiligheidssloten. Kostbare apparaten dienen uit het zicht worden gelegd. Voor beter overzicht in de omgeving wordt geadviseerd om de struiken en heggen gesnoeid te houden. Ladders en trappen horen niet voor het grijpen te liggen. Als laatste adviseert de politie geen sleutels onder bloempotten of matten te leggen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren