Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 197 km

Man (19) aangehouden voor poging tot vrijheidsberoving

Toegevoegd: 31-01-2023, 13.07 uur
Man (19) aangehouden voor poging tot vrijheidsberoving
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE - Op de A58 ter hoogte van Kruiningen werd maandagavond een jongeman aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van een poging tot vrijheidsberoving.


Een vrouwelijk slachtoffer deed aangifte van dit feit. Zij fietste maandag omstreeks 19.30 uur langs de Vierwegen in Kapelle toen zij op een onverlicht stuk weg een man zag staan naast een auto. De man liep naar haar toe en trok haar van haar fiets. Door zich hevig te verzetten kon ze aan haar belager ontsnappen en de politie waarschuwen. Omdat via het slachtoffer, het type auto en een deel van het kenteken bekend werd, kon er al snel uitgekeken worden naar de auto.

Vlak bij de locatie waar de eerdere melding was gebeurd, zagen agenten een soortgelijke auto aan de kant van de weg staan. Zij zetten de dienstauto bij het betreffende voertuig in de buurt en stapten uit om de bestuurder aan te spreken. Die wachtte daar echter niet op en ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten volgden. Net na de Vlaketunnel crashte de auto op de toerit naar Kruiningen. De bestuurder was niet gewond en had op eigen kracht zijn auto verlaten. Omdat de agenten in zijn auto aanwijzingen zagen liggen voor betrokkenheid bij de melding over de vrijheidsberoving, is de 19-jarige jongeman uit ‘s-Gravenpolder aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Daar wordt hij later verhoord.

Als mensen iets soortgelijks hebben meegemaakt als het vrouwelijke slachtoffer uit deze melding, dan kunnen zij dit melden bij de politie via 0900-8844.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frankie (2-2-2023 om 07:36)
Wat een onzin reactie van nieuwe wetten. Gaan we Amerika dan gelijk 100% achterna, alles uit zen verband trekken en elkaar overhoop knallen om niks?
Rick Roll (31-1-2023 om 20:47)
Nee nee, geen wapens. Als ik er geen mag, dan jij ook niet!
Nieuwe wetten (31-1-2023 om 17:56)
Ik vind dat er een wet moet komen dat vrouwen geweren mogen dragen om zich te verdedigen tegen dit soort streken
IND (31-1-2023 om 16:02)
@mijnmening vind ik ook...
WTF (31-1-2023 om 14:18)
Heftig verhaal dit sterkte voor de jongedame gewenst die zal ook nog wel de nodige schrik ervaren en eventueel slachtoffer hulp nodig hebben voor deze nogal dwaze actie van deze jongeman zal wel meer op ze kerfstok hebben dan dit waarschijnlijk onder invloed van alcohol of verdovende middelen nuchter doe je zoiets niet lijkt mij enfin de politie zal het verder wel uitzoeken en beboete
een bezorgde moeder (31-1-2023 om 13:52)
Het is toch erg dat zulke personen ervoor zorgen dat vrouwen 's avonds niet meer alleen over straat durven? Gelukkig is het nu met een sisser afgelopen en is de persoon opgepakt.
Cookie-instellingen beheren