Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dodelijk ongeluk auto-vrachtwagen, één arrestatie

Toegevoegd: 20-03-2023, 17.19 uur - Update: 20-03-2023, 18.33 uur
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft vanmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland.


De vrachtwagen (geladen met zand) en de personenauto raakten rond 16.10 uur van de weg bij de kruising met de Zandvoortseweg. Volgens de politie gebeurde dat nadat de voertuigen frontaal met elkaar in botsing waren gekomen. Direct werd uitgegaan van een ernstig ongeval met beknelling en zodoende rukte ook de brandweer met spoed uit. Er werd ook een traumateam opgeroepen maar dit is niet meer ingezet.

Volgens de politie is de bestuurder van de personenauto ter plekke overleden. De familie van het slachtoffer is inmiddels op de hoogte gebracht. De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden voor onderzoek, zo laat de politie weten. De brandweer heeft schermen geplaatst en de politie heeft de ongevalslocatie afgezet. Medewerkers van de afdeling verkeer van de Forensische Opsporing zijn ter plekke om nader onderzoek te doen naar de toedracht van het noodlottige ongeval.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (20-3-2023 om 21:38)
@Frank: Bedankt. Leerde op de site van de politie net dat aanhouding en arrestatie op hetzelfde neerkomt. Lijkt een zware maatregel om iemand aan te houden die net een dodelijk ongeval heeft meegemaakt maar voor het onderzoek en bescherming van de bestuurder gebeurt het vaak. De bestuurder wordt ook vaak als verdachte aangemerkt. Niet omdat zijn of haar schuld zo goed als zeker is maar om de persoon de gelegenheid te geven juridische bijstand te krijgen en zich te kunnen beroepen op het zwijgrecht. Lijkt me niet dat het makkelijk en duidelijk te verwoorden valt als je net uit deze situatie komt. Echter is het wel belangrijk om de 'verdachte' zijn verhaal te laten doen aangezien hij ooggetuige nummer 1 is.
Frank (20-3-2023 om 19:12)
@Joris: De politie meldt zelf " De bestuurder van de vrachtauto is voor verder onderzoek gearresteerd."
Joris (20-3-2023 om 18:45)
Arrestatie of meegenomen naar het bureau? Dat laatste is de gebruikelijke gang van zake bij een dodelijk ongeluk om de betrokken bestuurder op verhaal te laten komen na zo'n schokkend incident en rustig te laten vertellen wat er precies gebeurt is. Een arrestatie verricht je als er sprake is van ernstige verdenking van het plegen van een zwaar strafbaar feit. Of is er sprake van arrestatie zodat de betrokken bestuurder aangemerkt kan worden als verdachte met alle voordelen van dien zoals het kunnen beroepen op het zwijgrecht en het kunnen eisen dat er een advocaat aanwezig is bij gesprekken met een rechercheur? Iemand die opheldering kan geven?
Cookie-instellingen beheren