Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 207 km

Uitslaande brand landbouwschuur Langedreef Zuiddorpe

Toegevoegd: 20-03-2023, 17.45 uur - Update: 20-03-2023, 19.10 uur
Door: Roland de Jong

ZUIDDORPE - In een landbouwschuur op een erf aan de Langedreef in Zuiddorpe is maandag aan het einde van de middag een uitslaande brand uitgebroken. Er kwam een tijdje veel rook vrij en de brandweer schaalde op naar middelbrand. Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle.


De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldt dat de brand ontstond in een tractor. Het vuur sloeg hierna via de tractor over naar de schuur. Via het dak bereikte de brand ook een naastgelegen schuur. De eerste melding van de brand, die vlakbij de Belgische grens woedde, werd rond 17.30 uur gedaan. Binnen tien minuten werd opgeschaald naar middelbrand. Uiteindelijk werden drie blusvoertuigen, een waterwagen en een watertransportsysteem ter plekke gestuurd. 

"De blusvoertuigen van posten Westdorpe en Sas van Gent waren snel ter plaatse, waardoor de brand snel onder controle was. Rond 17.50 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer zal nog wel nablussen. Het uit voorzorg gealarmeerde watertransportsysteem kan retour naar de post", aldus de Veiligheidsregio.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er overigens geen mensen of dieren in de schuur aanwezig. Er is ook niemand gewond geraakt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren