Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Voertuigen in beslag genomen bij verkeerscontroles

Toegevoegd: 31-03-2023, 08.37 uur
Er werd gecontroleerd bij Kapelle en in Rilland.
Er werd gecontroleerd bij Kapelle en in Rilland.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij verkeerscontroles in Kapelle en Rilland zijn donderdag meerdere voertuigen in beslag genomen. Ook werd een rijbewijs ingenomen en kregen diverse overtreders een bekeuring.


Niet alleen personenauto’s en busjes werden naar de controleplaatsen geleid, ook onder meer landbouwvoertuigen en vrachtwagens werden nader geïnspecteerd. Verschillende keren waren er technische gebreken. Ook bleek niet iedereen handsfree te bellen en droeg niet iedereen de autogordel.

Bij de controles werden ook bestuurders betrapt die reden onder invloed van alcohol en/of drugs. Eén persoon weigerde medewerking aan het afnemen van een speekseltest om te controleren op het rijden onder invloed van verdovende middelen. Deze persoon moest zijn rijbewijs inleveren. Een ander bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs eerder al was ingenomen.

Er werd ook twee gevallen proces verbaal opgemaakt voor het misbruiken van een handelaarskenteken en een buitenlands kenteken. De politie en de Belastingdienst namen ook meerdere voertuigen in beslag. Door de Belastingdienst werd in totaal voor bijna 20.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wesley (4-4-2023 om 10:54)
@Mijn mening, was de azijn in de aanbieding? Wat is er mis met een aantal extra (sier) lampen op een vrachtwagen? Dit is toch juist mooi. Als we ons daar al druk om gaan maken...
Emergo (31-3-2023 om 13:52)
@Peter Er zijn voldoende nogelijkheden om door de mazen van het net te glippen maar bij een aktie als deze zitten geen mazen in het net. En een boete voor een knipperlicht, tja, dat was een heterdaadje, pech voor degene die het betreft, anderzijds terceht.
Emergo (31-3-2023 om 13:44)
@Henky De pot is overvol met mensen die een loopje nemen met veiligheid etc, etc. Als dat bijdraagt om de financiele pot (zoals u bedoelt) te vullen vindt ik het prima.
Mijn mening (31-3-2023 om 13:33)
Kijk ook gelijk naar die verlichting op de vrachtwagens, zit veel bijgevoegd wat er niet mag branden tijdens rijden. Verder een mooie actie en vaker doe.
Peter (31-3-2023 om 10:35)
Hoe kan het toch dat als ik geen belastingen betaal ik enorme problemen krijg en ze alles af zouden nemen. Maar er blijken nog steeds mensen te zijn die de belastingdienst niet kan vinden maar nu ineens wel? Hoe kan het zijn dat als mijn knipperlicht niet werkt ik gelijk een boete krijg maar dat er vandaag ineens veel meer auto’s langs de weg moeten stoppen wegens technische problemen en dan zal het niet beperkt blijven tot een knipperlicht. Ze jagen op iedereen maar vergaten diegene die altijd de dans ontsprongen. Tot vandaag.
Henky (31-3-2023 om 10:17)
Goed bezig ,maar ff één vraag waarom of wat heeft hier toe geleid ineens allemaal controles uit te voeren?want de andere jaren zag je hier niets van ,moet de pot weer gevuld worden of zo
Cookie-instellingen beheren