Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
82 files van totaal 324 km

Arrestaties op A58 na bedreiging met vuurwapen

Toegevoegd: 17-04-2023, 10.57 uur
Arrestaties op A58 na bedreiging met vuurwapen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

KRUININGEN - De politie heeft zondagavond op de A58 ter hoogte van Kruiningen twee Middelburgers aangehouden. Zij worden ervan verdacht in Roosendaal een 17-jarige jongen te hebben bedreigd met een vuurwapen. Naar aanleiding van de melding van die bedreiging loste de politie in Roosendaal enkele waarschuwingsschoten.
 

De 17-jarige Roosendaler deed aangifte. Hij vertelde dat een ruzie met een plaatsgenoot zondagavond escaleerde op de Burgemeester Schneiderlaan in zijn woonplaats. Tijdens de ruzie voegden zich ook twee anderen bij het gezelschap. Zij bedreigden de 17-jarige vervolgens met een vuurwapen. Ook kreeg het slachtoffer van hen enkele klappen op zijn hoofd.
 
Agenten die een melding kregen van de bedreiging, zagen drie personen lopen op de Strausslaan. Eén van hen voldeed aan het signalement van de daders. Toen de dienders het drietal wilden controleren, sloegen zij op de vlucht. Hierna hebben de agenten enkele waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk werden twee personen aangehouden. Bij nader onderzoek bleken de verdachten toch niet betrokken te zijn bij de bedreiging. Ze zijn daarom kort na hun arrestatie weer in vrijheid gesteld.
 
De twee vermoedelijke daders bleken te zijn gevlucht in een auto waarvan de eigenaar in Middelburg woont. Agenten van het team Verkeer zagen de bewuste auto ter hoogte van Rilland op de A58 richting Zeeland rijden. Het voertuig werd met een stopteken aan de kant gezet ter hoogte van Kruiningen waarna de twee inzittenden, Middelburgers van 15 en 20 jaar oud, met behulp van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten zijn aangehouden. In de auto werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yo (18-4-2023 om 13:13)
Yo . Sorrie maar echtwaar dit is toch werkelijk van de zotte nu ? waarom doen mensen zo raar ? beetje met vuurwapens rondhangen en mensen bedreigen ? Werkelijk kunnen we die jongens niet naar het leger sturen en discipline aanleren . Want begrijpen ze dat nou niet dat dit gewoon echt niet Kan in Nederland. Anders moet je echt je spullen pakken en naar Oorlog grensgebied gaan . Daar kan je lekker stoer doen , Maar dan hoor je dit soort Tuig ineens niet meer . Ja toch ! Kijk ik wil niemand beledigen of wat dan ook . Maar doe gewoon Normaal en Help elkaar inplaats van Ruzie maken . Doe gewoon normaal en neem het als een Korreltje zand . Niet meteen Gek doen . Gewoon tot 10 tellen ok .
Marcel de Bruijn (18-4-2023 om 10:59)
Uit wat voor gezin zouden zij komen?
Terneuzenaar (17-4-2023 om 19:52)
Chapeau v/d politie goedwerk dat mag ook weles gezegd worden!!!
zeeuw (17-4-2023 om 15:04)
hoef je niet te vragen uit wat voor gezin ze komen
Douwe dabert (17-4-2023 om 13:13)
15 en 20 jaar..... Onkruid spuit je dood met vergif helaas loopt dit soort morgen weer los. Denk de een gesprek met de ouders van die 15 jarige wel nodig is tenzij het om hetzelfde soort gaat. Die andere is al verloren vrees ik. Als ze zelf neergeschoten worden, dan waren het zulke lieve jongens.
Cookie-instellingen beheren