Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote drugsvondst haven Vlissingen, straatwaarde 45 miljoen

Toegevoegd: 30-05-2023, 17.44 uur
De drugs zaten verstopt in een lading bananen.
De drugs zaten verstopt in een lading bananen.
© Foto: Douane
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen is vanmiddag een grote partij drugs aangetroffen. De straatwaarde bedraagt volgens de douane zo'n 45 miljoen euro.


De drugs, 600 kilo aan cocaïne, werden aangetroffen tijdens een reguliere douanecontrole. De coke bevond zich volgens de douane tussen een lading bananen. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Na de vondst werkte de douane samen met zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee. "Zij hebben bijstand verleend met het bewaken en beveiligen van het havengebied tijdens de operatie", zo meldt de douane.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sara (31-5-2023 om 16:00)
Waarom geloof ik nou nooit dar de drugs worden vernietigd?
Ik (31-5-2023 om 08:03)
Je snapt die criminelen toch niet dat ze zo oer stom zijn om dan telkens die rotzooi weer tussen de bananen te doen. Hahahaha
Vlissinger (31-5-2023 om 07:10)
@Johan, deze drugskartels zijn zo rijk dat ze hier totaal niet wakker van liggen. Wel wordt het nu steeds moeilijker voor ze om het via havens naar binnen te smokkelen omdat uithalers geen schijn van kans meer hebben met o.a. die drone bewaking. Dan zullen ze het weer vaker via de kust proberen door het met zender in water te gooien, waarna ze het oppikken met bootjes. Ook dit mislukt steeds vaker.
kaiserbroodje (31-5-2023 om 07:04)
zonde.. daar hadden veel neusjes gevuld mee kunnen worden. aangezien het maar koud bliijft, kan het net zo goed gaan sneeuwen
Johan (30-5-2023 om 19:28)
En weer is het prijs in Vlissingen. Dit moet toch ergens pijn gaan doen bij de criminele organisaties?
Ad Jonkers (30-5-2023 om 18:00)
" De bananen worden duur betaald". Vrije hertaling van Kniertje uit het toneelstuk "Op Hoop van Zegen".
Cookie-instellingen beheren