Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie gewonden bij botsing Philipsdam Bruinisse

Toegevoegd: 09-06-2023, 12.10 uur
In totaal drie personen raakten gewond.
In totaal drie personen raakten gewond.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Bij het ernstige ongeval op de Philipsdam (N257) tussen Bruinisse en Sint Philipsland gistermiddag raakten in totaal drie personen gewond. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.


Volgens de politie is er inmiddels ook meer zicht op de toedracht van de aanrijding. "Het verkeer stond rond 15.40 uur stil omdat de brug omhoog zou gaan. Een 27-jarige bestuurder uit Stavenisse zag dit te laat en reed met zijn bestelbus achterop een personenauto. Deze auto raakte vervolgens weer een bestelbus die voor hem stilstond", zo vertelt de politie.

Door de aanrijding werd de bijrijder van de personenauto, een klassieke auto, uit het voertuig geslingerd. Een Mobiel Medisch landde met een traumahelikopter middenop de Philipsdam. Het slachtoffer dat uit de auto werd geslingerd, is naar een ziekenhuis vervoerd. Ook de bestuurders van de voorste bestelbus en de auto zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Agenten hebben verschillende getuigenverklaringen opgenomen. Verkeersspecialisten van de politie doen nog verder onderzoek naar het ongeluk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corrie (10-6-2023 om 18:26)
Nou het kan nog gekker voet uit het raam je telefoon in je hand en een bochtje nemen
AntiGSM (10-6-2023 om 16:29)
@Jaap; helemaal met je eens! Het lijke wel of de rijbewijzen bij een pakje boter zijn weggegeven. Zo gauw ze hun rijbewijs hebben tegenwoordig is de telefoon onmisbaar achter het stuur, geeft men nergens meer richting aan enz enz. Helaas wordt er op dit soort zaken heel weinig gecontroleerd....
Emergo (10-6-2023 om 15:07)
@Jaap Die toeristen he Jaap. je opmerking over"het veilig thusikomen" is zwaar overdreven. Veruit de meeste weggebruikers komen heelhuids thuis en hebben hun voertuig onder controle. Iets minder paniekzaaierij en overdrijving is welkom.
Jaap (10-6-2023 om 11:49)
Als je het aantal berichten ziet hier op HV Zeeland, alleen al op 1 dag als gisteren over het aantal botsingen overal in Zeeland, mag je blij zijn als je weer veilig thuis bent. Zijn er nog mensen die wakker zijn en hun voertuig onder controle hebben??? Het lijkt wel of het geklungel met de dag toeneemt. Ook fijn dat er ook nog toeristen bij komen, het wordt vast weer een fantastische zomer in het verkeer.
timsalabim (10-6-2023 om 09:07)
Nou nou Zeeuw, wat moralistisch.. Zo'n C1 valt natuurlijk nogal op vandaar die reactie, daar komt natuurlijk ook nog het letsel bij en de schade aan de twee busjes... Iemand is hier flink de sjaak financieel gezien...
AntiGSM (10-6-2023 om 00:01)
Hopelijk een grondig onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. Achterop een stilstaande file rijden kan bijna niet anders dan door afleiding misgaan (telefoon misbruik). Ik hoop dat ze daar flink op onderzoeken, voor de veroorzaker is de appel dan wel zuur want dan zal hij persoonlijk op kunnen draaien voor de schade en niet zijn verzekering. En zoals Timsalabim hier terecht opmerkt dat het een C1 betreft. Veroorzaker weet dan ook niet wat hij veroorzaakt heeft ondanks de opmerkingen van anderen....
Cookie-instellingen beheren