Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen met stro uitgebrand bij Waterlandkerkje

Toegevoegd: 09-06-2023, 12.16 uur - Update: 09-06-2023, 12.23 uur
Door: Roland de Jong

WATERLANDKERKJE - Op de Turkeijeweg bij Waterlandkerkje is vrijdagochtend een vrachtwagen met stro uitgebrand. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


De brand werd kort na 09.00 uur ontdekt. De brandweer kwam met spoed ter plekke om te blussen maar de vrachtwagen en de lading stonden al snel grotendeels in brand. Rond 11.45 uur werd opgeschaald naar middelbrand en kwam nog een extra blusvoertuig ter plekke. In de tussentijd was al wel een waterwagen opgeroepen ter assistentie.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) moeten zowel de vrachtauto als de lading als verloren worden beschouwd. "De brandbestrijding wordt bemoeilijkt doordat ook de lading, geperste balen stro in brand staan. Om de balen te blussen is een zogenaamde dompelcontainer ter plaatse. Deze container wordt door een extra blusvoertuig gevuld met water waarna de balen stro hierin worden ondergedompeld. Om de vrachtauto te lossen zijn een shovel en landbouwvoertuigen ingezet", zo meldt de VRZ.

De Turkeijeweg is vanwege het incident afgesloten tussen Waterlandkerkje en de aansluiting met de N61. De wegbeheerder, het waterschap Scheldestromen, heeft verkeersregelaars ingezet.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JFK (9-6-2023 om 14:28)
Met de vlam in de pijp !
Cookie-instellingen beheren