Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 114 km

Brandend scootmobiel zet portiekflat Vlissingen vol rook

Toegevoegd: 11-06-2023, 06.12 uur
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – Een brandend scootmobiel heeft zondagnacht een portiekflat aan de Schaepmanstraat in Vlissingen vol rook gezet. 12 Bewoners kunnen niet hun woning in door rookschade in het trappenhuis.


De brand brak omstreeks 04.15 uur uit in het trappenhuis van de flat. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een ladderwagen ter plaatse. Bij aankomst stond het trappenhuis vol zwarte rook. De brandweerlieden hebben na een korte zoekslag direct het brandende voertuig geblust en vervolgens het trappenhuis geventileerd.

De bewoners van de flat zijn door de brandweer met behulp van de ladderwagen en hoogwerker uit hun woningen gehaald. In totaal heeft de brandweer 8 appartementen, waar zich in totaal 12 personen bevonden, ontruimd. Vervolgens zijn deze woningen gecontroleerd door de brandweerlieden.

Eén van de personen is door het aanwezige ambulancepersoneel onderzocht. Verder zijn er geen gewonden. Omdat het trappenhuis vol rook heeft gestaan, is het niet mogelijk voor de bewoners om terug te keren naar hun appartementen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de getroffenen te ondersteunen. Samen met gemeente Vlissingen zal bekeken worden wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woning en waar zij in de tussentijd zullen worden opgevangen.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren