Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk Oost Bermweg Kortgene

Toegevoegd: 26-08-2023, 16.26 uur - Update: 26-08-2023, 17.35 uur
Door: Roland de Jong

KORTGENE - Bij een verkeersongeval op de Oost Bermweg bij Kortgene is zaterdagmiddag een wielrenner ernstig gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Een fietser kwam rond 14.25 uur in botsing met een landbouwvoertuig. Het slachtoffer belandde op het wegdek en liep ernstige verwondingen op. In eerste instantie werd de traumahelikopter uit Nijmegen opgeroepen. Even later was echter ook het Rotterdamse traumateam beschikbaar waarna dit team de melding overnam.

De gewonde fietser is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De helikopter is hier later ook naartoe gevlogen. De weg was rond 17.30 uur ter plekke nog altijd afgesloten voor sporenonderzoek.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (27-8-2023 om 07:58)
@reinier laten we eerst maar eens de politie onderzoeken afwachten. Wielrenners staan nu ook niet echt bekend om hun sociale rijgedrag. Die denken ook vaak dat ze alleen op de wereld zijn en nemen vaak voorrang, vaak gaat het net goed maar ook dat kan fout gaan. Zolang we niet weten wat er gebeurd is, is het nogal kwalijk om gelijk maar de schuld in de schoenen van de boer de schuiven. Misschien heb je uiteindelijk gelijk, maar net zo goed zou het volledig de schuld van de wielrenner kunnen zijn.
Ongeval (27-8-2023 om 02:54)
Ik zie alweer, druk, smal, aan de kant gaan etc, maar het gebeuren is achter de trekker te doen, gezien de fotoos. Maar goed, er wordt onderzoek gedaan. Sterkte voor betrokkenen, familie en vrienden gecondoleerd. Las dat dhr inmiddels is overleden.
Harry (26-8-2023 om 20:24)
Fietsersbond Zeeland jullie hebben gelijk. Mijn ervaring is het blijven 'Boeren, ga als fietser maar even aan de kant'.
Gewone fietser (26-8-2023 om 19:07)
Het is smal maar het is van beide kanten om even in de rem te gaan wat vaak niet gebeurd want ze vinden dat ze voorrang hebben. De b wegen blijven smal maar tegenwoordig rijdt iedereen maar hard door. En ook mekaar de gelegenheid geven opzij te kunnen gaan. Ook landbouw voertuigen moeten er op inspelen als je elkaar wil passeren. Nu is het we er mis gegaan.
Reinier (26-8-2023 om 18:50)
Het is er al een week een bende op de weg daar en de agrarische vrienden knallen vol gas langs fietsers daar en ook andere plaatsen in de omgeving. Vol gas met geladen wagen door bebouwd gebied en zuur kijkend hebben ze haast.
Janneke Willekes (26-8-2023 om 18:44)
Het komt er toch meestal op neer dat de fietser opzij van de weg gaat wachten tot het voertuig voorbij is. Maar vaak gunnen ze je de tijd niet om even een goed plekje te vinden om te stoppen. Ik als oudere fiets echt niet zomaar een berm in waar ik de ondergrond niet kan zien. Sommige soorten bermverharding zijn ook helemaal niet geschikt voor fietsers,. Hoe oud moet je trouwens zijn om met zo’n landbouwvoertuig op de openbare weg te rijden?
Cookie-instellingen beheren