Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk Oost Bermweg Kortgene

Toegevoegd: 26-08-2023, 16.26 uur - Update: 26-08-2023, 17.35 uur
Door: Roland de Jong

KORTGENE - Bij een verkeersongeval op de Oost Bermweg bij Kortgene is zaterdagmiddag een wielrenner ernstig gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Een fietser kwam rond 14.25 uur in botsing met een landbouwvoertuig. Het slachtoffer belandde op het wegdek en liep ernstige verwondingen op. In eerste instantie werd de traumahelikopter uit Nijmegen opgeroepen. Even later was echter ook het Rotterdamse traumateam beschikbaar waarna dit team de melding overnam.

De gewonde fietser is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De helikopter is hier later ook naartoe gevlogen. De weg was rond 17.30 uur ter plekke nog altijd afgesloten voor sporenonderzoek.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (2-9-2023 om 17:50)
@Arnold, u slaat de plank finaal mis, een landbouw voertuig is tegenwoordig kenteken plichtig en mag dus ook op de openbare weg. Ja daar zijn vereisten aan maar zolang dit het geval is dan mag een trekker of ander voertuig welke een kenteken heeft op de openbare weg. Er is geen sprake van vergunningen, tenzij het bijzonder verkeer betreft, maar dan praten we over afmetingen en gevaren etc.
Tim Fakkeldij (28-8-2023 om 22:04)
Het zullen beslist wegen zijn voor landbouwverkeer, maar het over grote deel van deze wegen zijn aan gelegd in de tijd van de paarden koetsen, terwijl de landbouwmachines in verhouding met vroeger veel meer zijn gegroeid dan de wegen.
Michel (28-8-2023 om 20:34)
Ik fiets geregeld door de polders en daar kan je nu eenmaal landbouwvoortuigen tegen komen, hetzij voor of van achteren. Als het smalle wegen zijn, ga ik altijd aan de kant, in de berm of ingang van het land. Het is plezierig, voor zowel je eigen als voor de bestuurder van het landbouwmachine.
Wielrenner (28-8-2023 om 14:44)
@Zeeuw, bij deze nodig ik u uit om samen op de racefiets door de polder te rijden. Kunt u beoordelen of ik een "bezeten idioot of opgefokte wielrenner" ben. U heeft de foto's blijkbaar nauwkeurig bekeken, kijkt u ook eens nauwkeurig naar het filmpje. Twee agenten inspecteren het uitstekende landbouwvoertuig aan de zijkant van dat werktuig (vanaf seconde 0.37). Lees vervolgens de reactie van Arnold en ga dan nog eens nadenken over uw insinuatie. U heeft nu 2x gereageerd op mijn inzending en 2x beledigende uitingen geplaatst, zegt voldoende over uw niveau.
Zeeuw (28-8-2023 om 11:45)
@Wielrenner : Hoe zit jij dan op je racefiets ? Rechtop ?? Ik zie dagelijks als ik door de polder rij, van die opgefokte wielrenners die denken dat ze de tour aan het rijden zijn, met gezicht naar beneden. Ik zeg niet dat dat nu zo is, maar het kan een mogelijkheid zijn, aangezien de foto's aantonen dat de fiets achter de tractor ligt
Arnold (27-8-2023 om 19:02)
Geen enkele openbare weg is voornamelijk aangelegd voor landbouwvoertuigen of -machines. Deze voertuigen mogen slechts onder voorwaarden gebruik maken van openbare wegen. Wanneer een landbouwvoertuig gebruik maakt van de openbare weg en dermate breed is, dat deze een belemmering of gevaar oplevert voor het overige verkeer, heeft de eigenaar een speciale vergunning nodig om gebruik te mogen maken van deze weg. Zo'n vergunning geeft ook aan hoe en op welk tijdstip hij daar mag rijden. En daar schort het helaas bij veel landbouwverkeer nog wel eens aan. Hoop voor deze man dat hij die vergunning heeft en zich ook gehouden heeft aan de bijbehorende bepalingen, anders heeft ie toch een groot probleem.
Cookie-instellingen beheren