Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

OM eist 30 maanden cel verdachte steekpartij Larixstraat Terneuzen

Toegevoegd: 07-09-2023, 10.43 uur
Bij de steekpartij op 3 maart raakte een persoon gewond.
Bij de steekpartij op 3 maart raakte een persoon gewond.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM)  in Middelburg heeft donderdag de rechtbank verzocht de 43-jarige B. V. uit Terneuzen dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk en toezicht door de reclassering met eventueel klinische behandeling op te leggen. Ook vindt de officier van justitie dat hij enkele duizenden euro’s aan schadevergoeding zou moeten betalen.


V. wordt ervan verdacht op 3 maart van dit jaar een toen 49-jarige plaatsgenoot met een mes in diens gezicht en arm te hebben gestoken, plus dat hij het slachtoffer in het gezicht zou hebben geslagen. Dat zou allemaal zijn gebeurd in de woning van het slachtoffer, die -net als V. - onder invloed zou zijn geweest. V. wilde vertrekken en zou door het slachtoffer onverhoeds zijn aangevallen. Het slachtoffer zou hem met twee messen hebben aangevallen en V. probeerde die af te pakken. Bij die worsteling werd het slachtoffer diverse keren geraakt. V., die in dezelfde straat woonde, werd kort na het incident aangehouden. In een tas van V. werd  750 gram amfetamine aangetroffen.

Een week eerder werd een vriendin van V. door hem mishandeld. Volgens de aanklacht werd zij met de volle vuist in haar gezicht gestompt, kreeg zij de nodige trappen, werd zij tegen de grond gewerkt en met kracht aan haar haren getrokken. Volgens V. was hij onder invloed van drank geweest, had zij een mes in haar handen en werd  hij door haar aangevallen. Dat mes probeerde hij af te pakken.

Op 14 februari kreeg V. ruzie met een buurtbewoner over een vuilcontainer. Er ontstond een woordenwisseling V. werd volgens hem bedreigd. Om de man van zijn terrein te verwijderen stak hij met een spade in diens richting en raakte hij met die spade de auto van zijn belager.

Tijdens de behandeling van de zaak zei V. zich van de meeste incidenten zich weinig tot niets meer te kunnen herinneren. V. is al eerder veroordeeld voor mishandeling en verkrachting. In 2013 werd hij door de rechtbank na een eis van negen jaar veroordeeld tot zes jaar cel. In  hoger beroep werd hem 3,5 jaar cel opgelegd. Deskundigen zijn van oordeel dat V. verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht. De rechtbank doet op 21 september een uitspraak in deze zaak.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (7-9-2023 om 17:09)
De "verdachte" heeft een waslijst aan gewelddadige incidenten op zijn kerfstok. Heeft een verleden als bajesklant. Is dagelijks doorgesnoven maar helaas.......hij kan zich niets meer herinneren. De eis is wel heel minimaal. Gelukkig komt men wel tot de conclusie dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Naast 20 maanden cel (?) ,toezicht door de reclassering (wat een wassen neus is voor deze persoon) wordt ook "eventuele klinische behandeling" voorgesteld. Sorry hoor, maar deze veelpleger dient gewoon van straat verbannen te worden. Maar, het zal wel met zijn privacy te maken hebben. Wanneer wordt er in dit door en door verrotte apenland eens een normale strafeis gedaan! En die schadevergoeding? Kent u het verhaal van die kale kip?
Cookie-instellingen beheren