Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cobra-blussysteem ingezet bij brandbestrijding Faelweg Vrouwenpolder

Toegevoegd: 17-09-2023, 01.09 uur
De brandbestrijding heeft urenlang geduurd.
De brandbestrijding heeft urenlang geduurd.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

VROUWENPOLDER – De brandweer heeft het Cobra-blussysteem ingezet om de brand bij het restaurant bij Neeltje Jans te blussen. De brandweer zal naar verwachting nog uren bezig zijn met bluswerkzaamheden.


Doordat de brand woedt onder de koelcel, is het erg lastig om de brand te bestrijden. Daarom heeft de brandweer het Cobra-blussysteem ingezet om de brand te bestrijden. Na enige tijd bleek dat deze blusmethode ook gewenste effect te hebben. De temperatuur in de vloer van de koelcel daalde.

Ondanks dat het Cobra-blussysteem het gewenste effect had, bleven er hardnekkige brandhaarden in de vloer oplaaien. Daarom is een hulpverleningsvoertuig ter plaatse gekomen om de met gespecialiseerd materiaal de vloer open te zagen. Hierdoor kon de brand in de vloer worden geblust.

Het blussen van de isolatie in de vloer nam veel tijd in beslag. Daarom is de brandweer genoodzaakt geweest om nog meer sloopwerkzaamheden uit te voeren. De brandweer is nog enkele uren bezig geweest met het bestrijden van de brand.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren