Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (14) door leeftijdsgenootjes mishandeld

Toegevoegd: 24-09-2023, 13.12 uur
Jongen (14) door leeftijdsgenootjes mishandeld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst is zaterdagmiddag een 14-jarige jongen uit België mishandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept de belagers, vermoedelijk leeftijdsgenoten, op om zich te melden voordat de politie zelf bij hen op de stoep staat.


Het slachtoffer had zaterdag samen met twee andere jongens zitten vissen in de Binnenvest, nabij het Princebolwerk. Toen ze in de loop van de middag op een bankje zaten te wachten op hun lift naar huis, werden ze rond 15.30 uur vanaf de vestingwallen door een paar kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd uitgedaagd.

"Even later kwam er een snelgroeiend groepje jongelui naar hen toe. Deze kinderen probeerden de vissertjes opnieuw uit te dagen. Meerdere kinderen zouden de jongen uit België vervolgens hebben geslagen. Daarna ging de groep er vandoor in de richting van de Van de Maelstedeweg", zo vertelt de politie.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. "We komen daarbij ook graag in contact met mensen die alleen het groepje jongelui hebben zien staan, maar niet de daadwerkelijke mishandeling hebben gezien", aldus de politie, die vooral ook de betrokken jongeren oproept om zich te melden. 'Was jij nou één van de kinderen uit het verdachte groepje? Wacht dan niet af tot we naar jou toe komen, maar meld je bij ons en vertel jouw kant van het verhaal", zo luidt de oproep van de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (24-9-2023 om 21:18)
@R Heb je kinderen ? Arme kinderen.
R (24-9-2023 om 17:51)
Als mijn kind hier schuldig aan was trapte ik m kreupel.
VdVonck (24-9-2023 om 16:11)
Kinderen? Noem het beestje gewoon bij de naam en schrijf op z'n minst ruziezoekers. Ik begrijp dat k*tjongen niet is toegestaan maar dat zijn het wel
Ad Jonkers (24-9-2023 om 14:12)
Bepaald geen veilige omgeving daar in Hulst deel 2. Als het slachtoffer 14 jaar jong is en zijn belagers van dezelfde leeftijd gaat het niet de goede kant op. De politie heeft kennelijk vermoedens over de daders van dit door en door zinloos geweld. Of ze zich melden is de hamvraag. Wellicht toch maar een bezoekje van Hermandad waard.
Cookie-instellingen beheren