Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 129 km

Man in camouflagepak in kerk zorgt voor onrust in Ovezande

Toegevoegd: 19-11-2023, 11.02 uur
De arrestatie door politie en marechaussee.
De arrestatie door politie en marechaussee.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OVEZANDE - Een man in camouflagepak heeft zondagochtend in Ovezande voor de nodige commotie gezorgd. De politie ging met een flink aantal eenheden ter plekke.


Kerkgangers belden de politie toen de man tijdens de dienst de kerk binnen was gegaan. Hij had camouflagekleding aan en aan zijn broek hingen tasjes. Omdat er rekening mee werd gehouden dat de man wapens en munitie bij zich droeg, gingen diverse opvallende en onopvallende eenheden van zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee met spoed ter plekke. De dienders deden uit voorzorg kogelwerende vesten aan.

De politie heeft de man aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van wapens of munitie. In de kerk bevonden zich op het moment van het voorval een veertigtal personen. Op hen heeft het voorval volgens de politie de nodige indruk gemaakt maar er is niemand gewond geraakt. Feitelijk heeft de man ook niet veel misdaan. Hij is wel formeel aangehouden maar zal snel worden overdragen aan zijn zorgkader, zo laat de politie weten.

Volgens een politiewoordvoerder was sprake van een man met een neurodiverse aandoening die in de buurt van de kerk woont.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
job (20-11-2023 om 12:08)
Idd jean. Vraag me af wie er gekker is de reageerders hier met hun waanbeelden of die man. Zelfs justitie heeft het wij hebben een eigen plaatje syndroom ook al. Met hun vervolging van gideon FVD voor ondermijnen staat. Waar KOZP opriep tot geweld en NIET vervolgd wordt We leven in gekke tijd. humanisme empathie medeleven en zo allemaal weggeconsumeerd. ikke ikke ikke.
R. (20-11-2023 om 04:55)
@Jaap @optimist Altijd makkelijk oordelen vanaf de buitenkant. Ga het gesprek aan met die mensen in plaats van over hen te oordelen. Ga eens een bakje koffie met ze drinken. Want ik kan jou vertellen dat het je eigen zoon/dochter, buurman, goede vriend hetzelfde kan overkomen. Er hoeft maar iets te zijn wat knakt… en dat is gewoon enorm zonde. @Jean helemaal eens. Soms draag je andere kleding om je anders te voelen. Ik snap dan ook niet welke mensen gebeld moeten hebben… denk zelfs niet de mensen uit Ovezande zelf. Nogmaals ga het gesprek aan met mensen, wees niet bang.
timsalabim (20-11-2023 om 04:45)
Ik begrijp het wel opzich; hoevaak het al niet voorgekomen is dat er terroristen of andere kwaadwillende aanslagen hebben gepleegd op een kerk, het nieuws staat er vol mee; kan je zo opzoeken met google. Een camouflage jas is nou ook niet echt bepaald kleding waarmee je naar de kerk gaat, misschien dat dat in de jaren 70 of 90 kon, maar met al die losgeslagen oorlogmisdadigers en ex terroristen uit Syrie, Oekraine en weet ik veel van waar nog meer die wij hier zo nodig onderdak moesten geven weet je het tegenwoordig ook niet meer. Ik zou er niet aan moeten denken dat zoiets hier zou gebeuren...
jean (19-11-2023 om 20:55)
Vanmorgen zat ik in die kerk ,er was niets aan de hand deze man zit wel meer in onze kerk en ik denk dat hij zich daar veilig voelde en opgenomen werd in Ovezande, en mocht zijn wie hij was . Jammer dat men je op je kleding veroordeeld. En dat er dan zo een macht van politie je buiten opwacht . Het is te droevig voor woorden.
optimist (19-11-2023 om 20:35)
@Katholiek, dat hij ongewapend was, wisten ze pas nadat hij was aangehouden. Voor hetzelfde geld was hij dat wèl geweest, er lopen gestoorden genoeg rond. Als je in zulke kleding een kerk binnen loopt, dan geeft dat bij elk weldenkend mens een onveilig gevoel. Vlug terug in zijn hok!
Katholiek (19-11-2023 om 13:25)
Betaalt de kerkgangers de rekening? Hij was ongewapend.
Cookie-instellingen beheren