Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man in camouflagepak in kerk zorgt voor onrust in Ovezande

Toegevoegd: 19-11-2023, 11.02 uur
De arrestatie door politie en marechaussee.
De arrestatie door politie en marechaussee.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OVEZANDE - Een man in camouflagepak heeft zondagochtend in Ovezande voor de nodige commotie gezorgd. De politie ging met een flink aantal eenheden ter plekke.


Kerkgangers belden de politie toen de man tijdens de dienst de kerk binnen was gegaan. Hij had camouflagekleding aan en aan zijn broek hingen tasjes. Omdat er rekening mee werd gehouden dat de man wapens en munitie bij zich droeg, gingen diverse opvallende en onopvallende eenheden van zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee met spoed ter plekke. De dienders deden uit voorzorg kogelwerende vesten aan.

De politie heeft de man aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van wapens of munitie. In de kerk bevonden zich op het moment van het voorval een veertigtal personen. Op hen heeft het voorval volgens de politie de nodige indruk gemaakt maar er is niemand gewond geraakt. Feitelijk heeft de man ook niet veel misdaan. Hij is wel formeel aangehouden maar zal snel worden overdragen aan zijn zorgkader, zo laat de politie weten.

Volgens een politiewoordvoerder was sprake van een man met een neurodiverse aandoening die in de buurt van de kerk woont.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (19-11-2023 om 11:25)
Onbegrijpelijk dat door falend beleid een dorp als Ovezande, waar je je toch veilig zou moeten voelen, opgezadeld wordt met dit soort figuren. Een aanwinst voor het dorp.
Cookie-instellingen beheren