Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie jaar cel vanwege incest met stiefdochter

Toegevoegd: 23-11-2023, 17.38 uur
Drie jaar cel vanwege incest met stiefdochter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 47-jarige man uit Poortvliet een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd. Het Openbaar Ministerie had zes jaar geëist voor incest met zowel zijn eigen- als zijn stiefdochter.


De rechter achtte de incest met de eigen dochter niet bewezen omdat de aanklacht voornamelijk bestond uit haar eigen verhaal. Er was onvoldoende steunbewijs. Hierdoor was er volgens de rechtbank niet voldoende om tot een bewezenverklaring te komen. De incest met zijn stiefdochter achtte de rechtbank - door voldoende steunbewijs - wél bewezen en daarvoor kreeg de man de die drie jaar cel. De man moet - conform de eis - ook 17.500 euro schadevergoeding betalen.

Het misbruik zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) in wisselende periodes tussen 2012 augustus 2018 en midden februari van dit jaar zijn gepleegd in Bergen op Zoom. Tijdens de behandeling van zijn zaak twee weken geleden ontkende de verdachte alles categorisch. Hij weet in de zaak van zijn dochter de beschuldigingen aan zijn ex, die haar dochter zou hebben opgestookt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (25-11-2023 om 16:49)
@Rick Roll, ik heb jou hier wel vaker voorbij zien komen waarbij je dan feiten gaat verdraaien om zo de dader zowat onschuldig te laten lijken. Zeer narcistische enge trekjes zijn dat. Ik ga niet zeggen dat je zelf ook zo'n gek bent maar het valt op dat je deze griezels steeds verdedigd. Deze pedofiel is terecht opgepakt en daar is zat bewijs voor. Daar kan jij niks aan veranderen. De straf van drie jaar is gewoon belachelijk laag en die gek gaat ondanks zijn nepspijt hoogstwaarschijnlijk gewoon weer door met jonge levens te vernietigen. Daar staan pedo narcisten bekend om. Knettergek zijn deze sadistische kleuters.
ger (25-11-2023 om 08:48)
@rick wt een onzin lijkt wel of je het min of meer verdedigd en de omschrijving is heel duidelijk van dat soort smerige laffe daden: Incest wordt in Van Dale ook omschreven als ‘ontuchtige handelingen met het eigen, minderjarige kind, stiefkind of pleegkind, zijn pupil of een aan zijn zorg, opleiding of waakzaamheid toevertrouwde minderjarige’.
Rick Roll (24-11-2023 om 12:56)
Incest is natuurlijk alleen mogelijk bij bloedgerelateerde personen. Het is nog steeds crimineel om dit bij je stiefdochter te doen maar technisch gezien is het geen incest. Verder kan ik weinig zeggen over deze zaak; Misschien is het waar, misschien niet. Ik heb te vaak gezien dat mensen zonder bewijs worden veroordeeld omdat het verhaal zo zielig klinkt. Kijk maar naar Johnny Depp; Die werd ook globaal veroordeeld totdat uitkwam dat hij het slachtoffer was. Er staat immers ook geen 'DNA bewijs' maar 'steunbewijs' wat effectief nietszeggend is.
Vlissinger (24-11-2023 om 09:24)
Het valt gewoon op dat de rechtbank Middelburg in zaken betreffende pedofielen altijd zeer lage straffen uitdeelt. Ze hebben zelf toch niks te verbergen? Denken ze nou echt dat pedofielen (stuk voor stuk gestoorde empathieloze narcisten) die jonge levens kapot maken dan ineens stoppen na maar 3 jaartjes cel? TBS zou bij deze delicten altijd van toepassing moeten zijn. Bouw desnoods extra TBS klinieken voor deze gekken. Die maakt mede dankzij de rechtbank gewoon nieuwe slachtoffers. Wat een vbo niveau tegenwoordig die rechters. Hij heeft zeker even krokodillentraantjes getoond en de rechter trapt er weer in? Ongelooflijk lomp.
Ad Jonkers (24-11-2023 om 07:10)
Een duidelijke vorm van gerechtelijke dwaling. Slechts 3 jaar cel voor die viespeuk! Mag aannemen dat het OM in hoger beroep gaat in deze zaak.
Renee (23-11-2023 om 19:58)
Drie jaar veel te weinig voor zoiets. Er zijn toch genoeg bewijzen of is de rechter niet goed bezig.
Cookie-instellingen beheren