Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie jaar cel vanwege incest met stiefdochter

Toegevoegd: 23-11-2023, 17.38 uur
Drie jaar cel vanwege incest met stiefdochter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 47-jarige man uit Poortvliet een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd. Het Openbaar Ministerie had zes jaar geëist voor incest met zowel zijn eigen- als zijn stiefdochter.


De rechter achtte de incest met de eigen dochter niet bewezen omdat de aanklacht voornamelijk bestond uit haar eigen verhaal. Er was onvoldoende steunbewijs. Hierdoor was er volgens de rechtbank niet voldoende om tot een bewezenverklaring te komen. De incest met zijn stiefdochter achtte de rechtbank - door voldoende steunbewijs - wél bewezen en daarvoor kreeg de man de die drie jaar cel. De man moet - conform de eis - ook 17.500 euro schadevergoeding betalen.

Het misbruik zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) in wisselende periodes tussen 2012 augustus 2018 en midden februari van dit jaar zijn gepleegd in Bergen op Zoom. Tijdens de behandeling van zijn zaak twee weken geleden ontkende de verdachte alles categorisch. Hij weet in de zaak van zijn dochter de beschuldigingen aan zijn ex, die haar dochter zou hebben opgestookt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (23-11-2023 om 19:16)
wat een smerige lage straf voor zulke vrelijke laffe en smerige daden, voor iedere keer dat die zijn dochters misbruikte zou 3 jaar moeten staan 10x 30 jr brommen..
Cookie-instellingen beheren