Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vuurwerk in veiligheid gebracht, sein 'brand meester'

Toegevoegd: 03-12-2023, 22.27 uur - Update: 03-12-2023, 22.52 uur
Zes uur na het ontstaan van de brand werd het sein 'brand meester' gegeven.
Zes uur na het ontstaan van de brand werd het sein 'brand meester' gegeven.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Het vuurwerk dat zich bevond in de woning waar zondagavond in Bruinisse een grote brand uitbrak, is in veiligheid gebracht. De brandweer heeft zodoende rond 22.15 uur het sein 'brand meester' kunnen geven.


In een rijtjeshuis aan de Acacialaan brak rond 16.15 uur brand uit. Toen tijdens het blussen duidelijk werd dat in de woning zwaar vuurwerk aanwezig was, werd op aangeven van de politie gestopt met de brandbestrijding. De naastliggende huizen werden uit voorzorg ontruimd.

Omwonenden werd geadviseerd binnen te blijven. Ook kregen ze het advies niet in de buurt van ramen te komen. Later maakte de politie de inschatting dat als het vuurwerk zou ontploffen alleen een gat in het dak zou ontstaan van de woning waar het vuurwerk op zolder lag. Er bleek dus geen sprake te zijn van groot explosiegevaar.

Met behulp van een drone van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is het vuurwerk nader geïnspecteerd. Hierna bleek het veilig genoeg om de kisten waarin het vuurwerk zat naar beneden te brengen. "Voor de veiligheid hebben we de kisten en het vuurwerk eerst nog goed nat gemaakt. Ze zijn beneden overgedragen aan de politie die de verdere afhandeling voor haar rekening neemt", zo liet de Veiligheidsregio Zeeland zes uur na het uitbreken van de brand weten.

De bewoner van het huis waar de brand uitbrak bracht zichzelf in veiligheid door via een dakraam op het dak te klimmen. Buren wisten de man naar beneden te halen. Voor zover bekend liep de man slechts lichte verwondingen op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger (4-12-2023 om 16:46)
@jurgen, helaas gaat in dit soort gevallen zo: van een kale kip pluk je geen veren. Dus draaien wij met z’n allen er weer voor op.
bram goeree (4-12-2023 om 15:23)
ben het eens met Jurgen .laat hen of hun maar alle kosten betalen .tegenwoordig is ''vuurwerk'' oorlogstuig .niet meer normaal .daarom lees je tegenwoordig ook vaker dat er ''aanslagen'' gepleegd worden met dit tuig .waar gaat dit naar toe ?
VdVonck (4-12-2023 om 10:54)
@Sjaak, de ouders?? Kan een man niet alleen in een rijtjeshuis wonen. Er staat nergens dat het een kind was die een arsenaal op zolder had opgeslagen.
Sjaak (4-12-2023 om 09:08)
Ongelofelijk die gasten ! De verzekering zou nu moeten zeggen, geen uitkering door vuurwerk !!! Alleen de buren vergoeden ! Dat zal ze leren, je maakt me niet wijs dat de ouders van niets wisten.
Jurgen visser (4-12-2023 om 08:22)
Hoop dat ze deze meneer waar het vuurwerk lag voor alle kosten op laten draaien of dit nu de oorzaak was of niet.
Cookie-instellingen beheren