Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen kans meer op overslag bij grote brand Axel

Toegevoegd: 06-12-2023, 11.43 uur
Brandweerlieden bij de vlammenzee vanochtend.
Brandweerlieden bij de vlammenzee vanochtend.
© Foto:
Door: Roland de Jong

AXEL - De kans dat de brand die vanochtend uitbrak in twee loodsen in Axel alsnog overslaat naar de andere schuur en de woning op het terrein, is geweken. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De brand aan de Beoostenblijsestraat werd rond 06.00 uur ontdekt. Al snel werd duidelijk dat twee geschakelde loodsen volledig in brand stonden. De brandweer schaalde op naar grote brand en bouwde een watertransportsysteem op om te zorgen voor voldoende bluswater. Inwoners van Heikant werden gewaarschuwd voor stankoverlast.

Eerder vanochtend werd de inzet van de brandweer al afgebouwd. Wel bleven toen nog twee blusvoertuigen en een hoogwerker bij de brandende loodsen om deze gecontroleerd te kunnen laten uitbranden. Rond 11.30 uur meldde de Veiligheidsregio dat er geen gevaar meer was voor overslag en dat daarom werd gestopt met blussen. De brandweer blijft nog wel aanwezig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren