Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 198 km

Automobilist (17) na achtervolging aangehouden

Toegevoegd: 24-12-2023, 11.08 uur
Automobilist (17) na achtervolging aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Een 17-jarige jongen is zaterdagavond in Heinkenszand aangehouden na een korte achtervolging. Hij bleek geen rijbewijs te hebben.


Volgens de politie werden rond 19.30 uur op de Drieweg in Heinkenszand enkele agenten bijna aangereden door een personenauto. Na controle van het kenteken bleek sprake te zijn van een geschorst voertuig. Hierop gaven de agenten een stopteken, maar dit werd genegeerd en de bestuurder ging ervandoor.

Er ontstond een korte achtervolging door het dorp maar op de Oude Zeedijk kon de automobilist alsnog aan de kant worden gezet. De bestuurder van het voertuig bleek een 17-jarige jongen te zijn die geen rijbewijs had. De jongeman wordt volgens de politie verdacht van verschillende strafbare feiten waaronder uiteraard het rijden zonder rijbewijs maar ook het negeren van een stopteken en te hard rijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas vaak (25-12-2023 om 10:28)
@Ad Jonkers Gewoon de sleutel pakken en rijden maar. 35 jaar geleden deed ik dat ook wel eens samen met nog meer stoute dingetjes.
bram goeree (24-12-2023 om 17:51)
straf? niet meer doen hoor want dit mag niet .je zal maar aangereden worden door zo iemand .niet verzekerd
Ad Jonkers (24-12-2023 om 12:01)
Hoe komt zo'n jonge knaap aan een voertuig dat geschorst is?
Kees (24-12-2023 om 11:20)
Voorlopig niet aan een rijbewijs laten beginnen. Raar he als er onverklaarbare schade aan je geparkeerde auto is
Cookie-instellingen beheren