Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Zeer grote brand legt school en wijkgebouw in de as

Toegevoegd: 01-01-2003, 14.20 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

GOES - In Goes heeft vannacht een zeer grote brand gewoed. Hierbij zijn een school en een wijkgebouw totaal vernield.

 

Rond 2 uur werden de eerste eenheden naar de brand gedirigeerd, ter plaatse bleek de brand zeer groot en werd materieel uit Goes, Wolphaartsdijk, 's Heerarendskerke, Middelburg, Vlissingen

 

Omdat het vuur snel grip kreeg op het gebouw stond binnen niet al te lange tijd het gebouw in lichter laaie. Omdat het pand nauwelijks meer te redden was is besloten om het gebouw deels gecontroleerd af te laten branden.

 

Rond het middaguur, zo'n 10 uur na het begin van de brand kwam er op diverse plaatsen nog rook uit het zwaar beschadigde pand. Enkele experts hebben inmiddels het pand betreden maar het onderzoek van de technische recherche laat nog even op zich wachten i.v.m. instortingsgevaar.

 

Diverse voertuigen werden ingezet waaronder diverse eenheden van de politie en ambulancedienst. Uiteraard was de brandweer met zeer groot materieel aanwezig. In totaal waren +/- 80 brandweerlieden aanwezig.

 

De Mobiele Eenheid, die gereed was voor eventuele relletjes, is ingezet om een afzetting te maken rondom het complex. Omwonenden kunnen contact opnemen met de speciale nummers 0113-249600 en 0113-249616.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren