Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie handhaaft samenscholingsverbod Krabbendijke

Toegevoegd: 30-12-2023, 23.32 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Een flink aantal politieagenten heeft zaterdagavond in Krabbendijke het samenscholingsverbod gehandhaafd dat eerder die dag was ingesteld door de burgemeester van de gemeente Reimerswaal.


De politie kwam in actie nadat rond 21.30 uur brand was gesticht op de kruising van de Dorpsstraat met de Noordweg en de Johan Willem Frisostraat. Ter plekke stonden onder meer pallets in brand. Rondom het brandje hadden zich tientallen jongeren verzameld. Dit was een overtreding van het samenscholingsverbod dat sinds 14.00 uur door de burgemeester was ingesteld vanwege 'ernstige wanordelijkheden'.

Zeker tien politiewagens kwamen ter plekke en agenten hebben de jongeren met enige dwang weggestuurd. Er werden ook meerdere diensthonden ingezet. Voor zover bekend kwam het niet tot arrestaties. Toen rond 22.30 uur de meeste jongeren waren vertrokken, zijn de restanten van het inmiddels door de brandweer gebluste brandje opgeruimd.

Het samenscholingsverbod loopt nog tot zondagavond 23.00 uur.  Onder een samenscholing wordt volgens de gemeente in dit geval "een situatie verstaan waarbij drie of meer personen bijeenkomen en op nadrukkelijk bevel van de politie niet uiteengaan".


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (31-12-2023 om 09:30)
Kunnen ze zelf hun rotzooi niet opruimen in die tijd????
Karl (31-12-2023 om 08:54)
Je kind zal er maar tussenstaan schaam je!
timsalabim (31-12-2023 om 06:03)
oh god, nu valt het kwartje pas bij mij, ze reden natuurlijk met die brommertjes zaterdag omdat oudjaar op een zondag valt hahaha. Kan het eigenlijk nog triester vraag ik mij af? Het is al triest dat je je eigen woonplaats sloopt ieder jaar maar het is nog zieliger als je het slopen afstemt vanwege je "geloof"... Wat een zielige mensen wonen er toch in die dorpen, ze doen het er dus gewoon echt om....
Conny (31-12-2023 om 00:13)
Waarom geen arrestaties? Ieder jaar hetzelfde gedonder, slopen de boel, staan spullen in brand, overlast etc… nee, we zeggen “foei, en nu niet meer doen hoor”! Ze lachen de politie en bewoners gewoon uit! Meenemen naar het bureau, op laten halen door de ouders én op zijn minst een flinke boete. Maar ja…
Cookie-instellingen beheren