Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Hoogzwangere vrouw klopt bij politie aan na huiselijk geweld

Toegevoegd: 11-02-2024, 19.21 uur
Hoogzwangere vrouw klopt bij politie aan na huiselijk geweld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Terneuzense politie heeft op social media een schrijnend verhaal gedeeld over huiselijk geweld. Een hoogzwangere vrouw klopte bij de politie aan na fysiek en verbaal geweld. De Terneuzense wijkagenten grijpen het incident aan om andacht te vragen voor dit onderwerp.


"Vanmiddag kwam een 38 weken zwangere vrouw emotioneel het politiebureau binnengelopen. Ze vertelde dat ze thuis niet meer veilig was en nergens terecht kon. Niet bij familie en ook niet bij vrienden", zo begint de politie het verhaal. Door alle stress en het zowel fysieke als verbale geweld maakte de vrouw zich ernstige zorgen over haar ongeboren kindje, zo vertelt de politie.

Omdat de vrouw door omstandigheden niet verzekerd was en ook nog nooit een controle bij een gynaecoloog had gehad, nam de politie direct contact op met het ziekenhuis. Hier kon ze gelukkig gelijk terecht voor onderzoek. "Omdat de vrouw niet meer terug naar huis kon, heb ik voor haar een veilige opvangplek gevonden", zo vertelt één van de Terneuzense wijkagenten.

De politie roept op om huiselijk geweld bespreekbaar te maken. "Heb je een vermoeden bij/van iemand anders, ook daar kunnen wij in adviseren en helpen. Ook dat is politiewerk", aldus de wijkagent.

 

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis. Meer informatie? Klik hier.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (14-2-2024 om 18:56)
Dat is een hiaat in de wet Zolang er geen sporen van mishandeling zijn dan doet de overheid noppes Ze kunnen de vrouw wel voldraaien; maar deze donor neemt verder blijkbaar geen verantwoordelijkheid een meth junk? Ze is niet verzekerd wegens omstangheden; ze eet voor 2 vreemd je krijgt toch zorgtoeslag ? Het gilde mag stelen, maar terugstelen mag ook niet, vervolging dader heeft geen enkele zin ivm beslag vrije voet en de rechten van de crimineel. Als slachtoffer haal je in dit land je recht niet; ondanks dat de bijbel oog om oog, tand om tand adviseert. En waar kan je dan heen, de straat op, ze heeft opvang aangeboden gekregen en dat is goed werk
Rick Roll (14-2-2024 om 12:00)
Als je een mening hebt die niet klakkeloos achter tranen aanrent, dan posten ze gewoon je comment niet. Zo kennen we links weer.
Ja-Ja (14-2-2024 om 07:00)
Aan Joris en De man . Ik ben het met jullie eens. Er zal wel iets meer aan de hand zijn geweest. We zullen het nooit te horen krijgen. Sterkte voor de personen die niet verder denken dan als hun neus lang is.
Vlissinger (13-2-2024 om 09:40)
Blij dat deze vrouw hulp heeft gekregen om bij deze narcist vandaan te kunnen blijven. En Joris, heb je iets tegen vrouwen dat je haar zo afkraakt? Wat een hersenloze en bovendien empathieloze reactie. Lees eens wat over narcisme Joris, dan leer je wat over de emotionele achtbaan waar slachtoffers (partners) mee te maken krijgen.
De man (12-2-2024 om 22:16)
De man staat bij aangifte met 2-0 achter. Waar twee vechten hebben twee schuld.
Hans Weststrate (12-2-2024 om 19:29)
Ik sluit mezelf bij een ieder aan die heeft gereageerd. Behalve Joris, die moet zich schamen....heel diep.....Joris: zoek hulp....
Cookie-instellingen beheren