Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Politie lost waarschuwingsschoten in Oost-Souburg

Toegevoegd: 24-02-2024, 10.03 uur - Update: 24-02-2024, 10.15 uur
Politie lost waarschuwingsschoten in Oost-Souburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.


De politieagenten gingen af op een melding dat er bij de Aldi iemand zou rondlopen met een metaalkleurig vuurwapen in de hand en met een mondkapje op. De persoon ging vervolgens de Aldi binnen en rekende af. Hierna liep de man richting de Jumbo bij het Oranjeplein. Agenten waren inmiddels ter plekke en omdat de man niet op aanroepen reageerde, zag de politie zich genoodzaakt om waarschuwingsschoten te lossen.

Uiteindelijk kon de man rond 09.15 uur bij de Karolingenbaan worden ingerekend. Het bleek te gaan om een Pool. Hij bleek bij nader inzien geen vuurwapen bij zich te hebben gehad. Wel had hij een metaalkleurig voorwerp bij zich dat vanaf afstand aangezien kon worden voor een vuurwapen. De man is wel aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (26-2-2024 om 13:38)
@Bram: Dat punt is helaas jaren geleden al bereikt in Nederland! De pakkans voor die lui is kleiner dan klein en als je dan eenmaal gepakt wordt, stellen de straffen niks voor. Te hard rijden wordt zwaarder bestraft en pakken doen ze je sowieso een keer!
bram goeree (24-2-2024 om 19:39)
john ze zijn niet aan het doordraaien hoor .goed lezen ze hebben hem eerst meerdere keren mondeling gewaarschuwd .daar reageerde hij niet op dus wat hadden ze dan volgens jou moeten doen .politie terecht gehandeld vind ik en ben het met Jacob eens dat politie nooit zomaar schiet .straks worden criminelen beter beschermd dan de politie .de omgekeerde wereld
Sandra Rottier (24-2-2024 om 14:31)
Man zag ik vrijdag morgen vroeg in de lekstraat fietsen. En was tegen zichzelf aan het praten. En hoorde wel een soort knalen zag zilver ding maar kon het niet plaatsen. Beetje duister persoon was het. Dus gauw weer verder gelopen.
john (24-2-2024 om 10:58)
Zijn we nu niet een beetje aan het doordraaien, wat had die man nou misdaan ,hij had toch netjes zijn boodschappen betaald
jacob (24-2-2024 om 10:18)
Oei oei als dat maar getolereerd wordt door de rechterlijke macht. Zie naar de agente in Rotterdam die nu vervolgd wordt. Schaamteloos om zo onze dienders zo te behandelen alsof ze voor de lol schieten dat heeft heel veel impact maar daar heeft de rechterlijke macht lak aan.
Cookie-instellingen beheren