Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Poolse auto met blauwe flitslampen, bestuurder dronken

Toegevoegd: 04-03-2024, 23.15 uur
De flitslampen zijn in beslag genomen.
De flitslampen zijn in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Politieagenten hebben maandagavond een Pools voertuig aan de kant gezet omdat dit blauwe flitslichten aan had staan. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn.


De agenten reden over de Serlippensstraat toen hen een BMW tegemoet kwam rijden met blauwe flitsers achter de voorruit. Het had om collega's van de agenten kunnen gaan ware het niet dat het een auto met Pools kenteken betrof. Reden genoeg dus om de 'echte' blauwe lampen aan te zetten en de bestuurder van het Poolse voertuig een stopteken te geven.

Volgens de politie verklaarde de automobilist blauwe lampen mooi te vinden. Omdat de adem van de automobilist naar drank rook, werd besloten een alcoholtest te doen. Deze leidde ertoe dat op het bureau een ademanalyse werd gedaan. Hierbij blies de bestuurder een waarde van 545 Ug/l, slechts een klein beetje onder de norm waarbij het rijbewijs moet worden ingenomen.

De blauwe flitslampen zijn door de politie in beslag genomen. Voor het gebruik ervan werd een boete uitgedeeld van 160 euro (exclusief 9 euro administratiekosten). Voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt. Een officier van justitie zal het boetebedrag bepalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (5-3-2024 om 11:39)
Klassiek gevalletje van alcohol in de man, wijsheid in de kan........ En eens met @Peter, hoogte van de verschillende boetes zijn soms echt heel vreemd als je vergrijpen naast elkaar zet.
Peter (5-3-2024 om 10:51)
Ja dat krijg je als je allerlei troika landen bij de EU haalt. Blauwe flitslampen zijn gewoon te koop in het Oostblok. Op iedere hoek van de straat. Chinezen bieden ze in Nederland aan via webwinkels. Nog zoiets. En gelukkig hebben ze weer iemand met alcohol van de weg geplukt. De week is amper begonnen. Deze achterlijke zaffel krijgt een proces verbaal. Maar een boete van 160 Euro voor blauwe flitslampen voeren en straks een boete van Max. 360 Euro omdat meneer net onder de norm zat dat zijn rijbewijs niet werd ingenomen is een lachertje. Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats zonder kaart kost al 490 Euro en slechts leesbaar Kenteken al 300 en het kost al 100 Euro als je iets te snel rijdt. Logica is ver te zoeken.
timsalabim (5-3-2024 om 07:59)
"omdat hij ze mooi vond"... Tuurlijk joh, iedereen weet dat die dingen er met een hele anderen rede op zaten en dat is gewoon voor als het hem allemaal niet te snel genoeg ging allemaal hij die lampjes even aandeed, en dan ook nog alcohol erbij.... Wat is het IQ van die klaploper? 50 ofzo?... Die Pool denkt echt dat Nederlanders dom zijn, ik ben nooit zo van de populistische uitspraken maar deze idioot mag van mij linearecta terug naar Polen en aangemerkt worden als persona non grata...
Ad Jonkers (5-3-2024 om 06:10)
Blauwe lampen passen goed bij zijn toestand. Jammer dat zijn rijbewijs niet mocht worden ingenomen.
Cookie-instellingen beheren