Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Veroordeling na ernstig ongeluk op N62 Hoek

Toegevoegd: 08-03-2024, 16.39 uur
Bij het ongeluk liepen twee personen ernstig letsel op.
Bij het ongeluk liepen twee personen ernstig letsel op.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 21-jarige man uit Sluis die midden november 2022 onder invloed van drank bij Hoek een ernstig verkeersongeval veroorzaakte, is daarvoor vrijdag veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een rijverbod van 15 maanden waarvan zes voorwaardelijk.


De automobilist reed die dag vanuit Serooskerke via de Westerscheldetunnel richting Breskens. In de tunnel hield hij zich dankzij de cruisecontrol keurig aan de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur, maar daarna ging het gas erop. Bij Hoek knalde hij met een snelheid van rond de 150 kometer per uur op een voor hem rijdende auto. De twee inzittenden daarvan liepen zwaar lichamelijk letsel op.

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Een ademanalyse wees een waarde van 115 ug/l uit, terwijl 88 ug/l was toegestaan. ​Tegen de beginnend bestuurder was een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (8-3-2024 om 17:58)
Je komt er met een verlaagde taakstraf vanaf en een poosje niet rijden, opsluiten voor lange tijd en rest van z'n leven een deel aan de slachtoffers betalen, nee het rechtssysteem is een lachertje, werken is straf in dit land waar je ook nog veel belasting van moet betalen.... Hij niet.
Cookie-instellingen beheren