Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Mannen aangehouden na illegaal afschieten fazant

Toegevoegd: 27-05-2024, 11.01 uur
Mannen aangehouden na illegaal afschieten fazant
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Ayala Telehala

COLIJNSPLAAT - Drie Roemeense mannen zijn zondag in Colijnsplaat aangehouden nadat in hun auto een luchtbuks en een geschoten fazant waren aangetroffen. Een van de mannen verklaarde dat het wapen van hem was en dat hij vanuit de auto op de vogel geschoten had. Hij heeft een boete van 250 euro gekregen en afstand gedaan van het wapen.


De politie kreeg zondag omstreeks 18.30 uur een melding dat op een stuk land aan de Zuidlangeweg illegaal gejaagd werd. Ter plaatse bleek dat een getuige de auto van de jager had klemgereden. Hij had gezien dat er vanuit het voertuig geschoten was en dat daarop een man het weiland was opgerend. Vervolgens liep deze terug naar de auto met iets in zijn handen.

In de auto zaten volgens de politie drie Roemeense mannen. Op de bijrijdersstoel lag een plastic tas met daarin een fazant die kennelijk net geschoten was. In een nis in het plafond van het voertuig lag in een deken een luchtbuks met een afstandskijker. Nadat de luchtbuks was ontdekt, zijn de drie inzittenden aangehouden, zo meldt de politie.

Op het politiebureau bleek dat het drietal de hele dag gevist had op een sportvisboot. Op de terugweg zagen ze een fazant. De 34-jarige eigenaar van het voertuig pakte zijn luchtbuks en vanuit de auto schoot hij op de vogel. De man wist volgens de politie niet dat de jacht op fazanten gesloten is en dat je een vergunning nodig hebt van de eigenaar van de grond.

De Roemeen heeft een boete gekregen van 250 euro en afstand gedaan van het wapen.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (28-5-2024 om 14:12)
Roemenen of niet .ze hebben zich wel aan de hier geldende regels te houden ,dus prima dat daar tegen opgetreden word .dus goed gedaan politie
Emergo (28-5-2024 om 13:14)
@ Je kennis van de EU is onovertroffen vraag is alleen waarom dat "kleine" Nederland dat als eerste merkt. In Belgie of Luxemburg hebben ze er geen last van ?? En het verhaal van meer problemen door de EU komt uit een grote duim.
Timsalabim (28-5-2024 om 04:10)
Lekker kort door de bocht Peter, dus alles buiten Nederland leeft onder “communistisch bewind” en is daarom de oorzaak dat men dieren gaat mishandelen volgens jou? Typische Nederlandse arrogantie weer; wij doen het allemaal super goed en weten het allemaal en de rest niet. Onzin
Ewa (27-5-2024 om 13:51)
Wat een dierenbeul zijn hun toch ook een xtje op hun *** schieten...
john (27-5-2024 om 13:22)
Het is broedtijd misschien had die fasant nog een nest met kleintjes ,dus mag die boete wel wat hoger zijn
Carin (27-5-2024 om 13:20)
Afschieten die gasten
Cookie-instellingen beheren