Weerbericht:
Wolkenvelden, ook zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Drie gewonden bij explosie in industriegebied

Toegevoegd: 07-11-2002, 14.22 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
VLISSINGEN - Op het industriegebied in Vlissingen-Oost heeft zich vanmorgen rond 10:30 een explosie voorgedaan. Hierbij zijn 3 slachtoffers met brandwonden gevallen.

Eén hiervan had derde graads brandwonden. Eén van de slachtoffers is met de traumahelikopter uit het Belgische Brugge naar het eveneens Belgische ziekenhuis van Gent gebracht.

De hulpdiensten gingen met redelijk wat materieel ter plaatse, na de melding dat er mensen met brandwonden waren op het terrein van de raffinaderij.

Vermoedelijk is er in de kroettoren (een toren die wordt gebruikt voor de destilatie van aardolie) een ontploffing met een steekvlam geweest, hierdoor zijn de mensen gewond geraakt.

De slachtoffers waren alle drie met grote onderhoudswerkzaamheden bezig ten tijde van het ongeval. De slachtoffers waren werknemers van een onderhoudsbedrijf.

De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren