Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Dode bij grote brand in Middelburgse binnenstad

Toegevoegd: 27-08-2002, 15.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Zeeuwse hoofdstad Middelburg is maandagavond omstreeks 23.30 brand uitgebroken in een woning aan de Stoppelaartuin.


Op het moment van de brand waren 3 personen in het huis aanwezig, 2 daarvan konden het huis verlaten, de derde persoon, de bewoner van een van de kamers is omgekomen bij de grote brand die de hele Middelburgse binnenstad vol rook zette, heeft de politie vandaag, woensdag, bevestigd.

Dinsdagmiddag is het stoffelijk overschot geborgen door de brandweer d.m.v. een hoogwerker. De tankautospuit 45-30, de ladderwagen 45-50 en de Officier van Dienst (OVD) van Middelburg, de 45-95 spoedden zich na de eerste melding richting de woning.

Ter plaatse bleek het een redelijke brand te zijn in een woning en dat de vlammen uit de ramen en het dak kwamen. Vervolgens rukten alle Middelburgse voertuigen uit en een deel van het Vlissingse korps, dat samen met Middelburg de "Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg" vormt.

Onder andere de hoogwerker van Vlissingen (45-51), de HOVD Stadsgewest (45-94), de commandowagen (42-92) en de haakarmwagen (45-61) rukten vervolgens uit. De haakarmwagen werd ingezet om een dompelpomp van de regionale brandweer te vervoeren, een dompelpomp is een pomp die water uit een sloot kan pompen naar de plek des onheils, in dit geval de woning.

Ook werd de haakarmwagen ingezet om perslucht en een commandocontainer aan te voeren. Een busje van de Middelburgse brandweer voerde ook losse persluchtflessen aan vanaf de kazerne aan de Looijerssingel. Buurtbewoners zouden nog geprobeerd hebben de brand te blussen maar dit is niet gelukt, de brandweer doofde het vuur pas na enkele uren.

De morgen na de brand, 27 augustus 2002, voerde de Technische Recherche het eerste onderzoek uit, omdat de woning niet begaanbaar was vanwege het instortingsgevaar konden deze niet verder kijken dan wat er vanuit de Vlissingse hoogwerker van de brandweer (45-51) te zien was.

Wel bekend is momenteel dat de brand begon in de bovenwoning en vervolgens oversloeg naar de zolder, waar de vlammen uit het dak kwamen. Het dak en de zoldervloer zijn hierna ingestort. Bij de brand is "witte" asbest vrijgekomen, hiervoor is al een opruimingsbedrijf ter plaatse geweest.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren