Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote uitslaande brand Pierssenpolderstraat Sluiskil

Toegevoegd: 23-08-2003, 19.15 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

SLUISKIL - Maandag 25 augustus brak rond 19:12 uur brand uit in een woning in het Zeeuwse Sluiskil. De brand woedde in een woning aan de Pierssenpolderstraat.

 

Rond 19:12 uur werden twee tankautospuiten, de Officier van Dienst en een hoogwerker gealarmeerd voor een middelbrand. Even daarna werd bekend dat het een uitslaande brand betrof. Daarop werd ook een ambulance gealarmeerd.

 

Ook de politie moest ter plaatse gaan. Op dat moment was nog niet bekend of er nog mensen in het pand waren. Omdat de brandweer haar werk niet goed kon doen door de grote menigte moest de politie met enige spoed ter plaatse gaan.

 

Door gebrek aan personeel heeft de politie assistentie gevraagd van de Koninklijke Marechaussee.  De politie meldde meteen toen zij ter plaatse kwam een grote rookwolk.

 

Een woning naast het pand wat in brand stond liep vermoedelijk rook -en waterschade op. De bewoners van deze woning, een 35-jarige vrouw, een 10-jarige jongen en een 6-jarig meisje, werden overgebracht naar ziekenhuis de Honte.

 

De 35-jarige vrouw moet in verband met ademhalingsproblemen ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Over de verwondingen / klachten van de kinderen is nog niets bekend.


Bij de brand liep de 46-jarige bewoner van het pand tweedegraads brandwonden op. Een 28-jarige man, die in de naastgelegen woning woont, bleef ongedeerd.


De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een niet goed gedoofde sigaret in de prullenbak is beland bij het legen van een asbak.

 

De burgemeester is aanwezig geweest bij deze brand.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren