Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 47 km

Drieduizend liter water voor fikse brand

Toegevoegd: 28-11-2007, 09.57 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Dinsdagmiddag is de brandweer van Wemeldinge even na vijf uur 's middags opgeroepen voor een flinke buitenbrand in het dorp.

Toen de brandweer wilde uitrukken, was al duidelijk geworden dat de vlammen van de brand al boven de huizen uitkwamen. Zodoende werd besloten om onder prioriteit één ter plaatse te gaan. Ter plaatse bleek dat de brand was ontstaan in een coniferenhaag, maar dat deze zich had uitgebreid naar een grote schutting.

Er werden twee stralen hoge druk ingezet om het vuur te blussen. Ook werd er een waterwinning opgebouwd omdat de hoeveelheid water in de tankautospuit van Wemeldinge niet voldoende was om het vuur te kunnen doven. Drieduizend liter water bleek uiteindelijk voldoende om de brand te blussen.

De brand is mogelijk veroorzaakt door afgestoken vuurwerk. De haag en de schutting moeten als verloren worden beschouwd. De brandweer kon na ongeveer een uur weer inrukken.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren