Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Zwemmer bijna overvaren in Vlissingen

Toegevoegd: 09-05-2008, 20.36 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft vrijdag een man gered die kort daarvoor bijna werd overvaren door een zeeschip.


De hulpdiensten kregen rond 19.10 uur de melding dat ter hoogte van de Zeevaartschool aan de Boulevard een zwemmer in de vaargeul lag en mogelijk in problemen was. De loods van het naderende schip kon een botsing met de zwemmer dankzij een forse koerswijzing nog net op tijd vermijden. Het schip passeerde de man daardoor op enkele meters afstand.

De zwemmer werd met de strandreddingboot van Vlissingen uit de koude zee gered. Op de eerste hulp post van het badstrand is de drenkeling, een 30-jarige man, door een ambulanceteam behandeld in verband met onderkoelingsverschijnselen.

Opgeroepen reddingsboten van de KNRM uit Westkapelle en Breskens hoefden dankzij de snelle reddingsactie van de strandwacht niet uit te varen. Zodoende werden zij weer teruggeroepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (10-5-2008 om 17:45)
Wie verstoort het zeeleven nu zeg een zwemmer of die zeeschepen?
Peer (10-5-2008 om 15:16)
Enkele meters lijkt me wat overdreven, dan was ie wel de schroef ingezogen en als visvoer geeindigd
Pim (10-5-2008 om 12:53)
Tekstverklaren is en blijft een moeilijk onderdeel.. Maar het is wel te begrijpen dat deze man in de vaargeul terecht gekomen is. Aan het eind van de paalhoofden staat ernom veel stroming op dit moment.
Sjaan (10-5-2008 om 12:08)
Heeft iemand al eens nagedacht wat voor capriolen er uitgehaald moeten worden door het zeeschip! Het is geen auto die je bestuurd!!! Het lijkt mij dat de zwemmer hiermee geleerd heeft.
Kiter (10-5-2008 om 09:40)
Heb altijd al gezegd dat dat zwemmen tot ongelukken zou lijden ik zou dan ook bij deze het zwemmen aan strikte banden leggen of helemaal verbieden.Ze verstoren het zeeleven en nou ook nog een gevaar voor het scheepsverkeer.Wanneer wordt er eens goed opgetreden tegen deze waaghalzen.
Zwelgje (10-5-2008 om 05:39)
Wees blij dat die meneer niks is over komen en boeiend of hij wel of niet uit onze dorpje komt hij is veilig weer thuis bij zijn fam
Cookie-instellingen beheren