Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 188 km

Zwemmer bijna overvaren in Vlissingen

Toegevoegd: 09-05-2008, 20.36 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft vrijdag een man gered die kort daarvoor bijna werd overvaren door een zeeschip.


De hulpdiensten kregen rond 19.10 uur de melding dat ter hoogte van de Zeevaartschool aan de Boulevard een zwemmer in de vaargeul lag en mogelijk in problemen was. De loods van het naderende schip kon een botsing met de zwemmer dankzij een forse koerswijzing nog net op tijd vermijden. Het schip passeerde de man daardoor op enkele meters afstand.

De zwemmer werd met de strandreddingboot van Vlissingen uit de koude zee gered. Op de eerste hulp post van het badstrand is de drenkeling, een 30-jarige man, door een ambulanceteam behandeld in verband met onderkoelingsverschijnselen.

Opgeroepen reddingsboten van de KNRM uit Westkapelle en Breskens hoefden dankzij de snelle reddingsactie van de strandwacht niet uit te varen. Zodoende werden zij weer teruggeroepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (9-5-2008 om 22:31)
Goed gedaan strandwachten. Jullie hebben jullie nut weer bewezen.
Piet van iwaarden (9-5-2008 om 22:24)
Er staat toch ook niet in het bericht dat de man uit vlissingen komt???
Mario (9-5-2008 om 22:01)
Iemand uit Vlissingen, lijkt mij een toerist, want iedere Vlissinger weet dat het daar gevaarlijk is. Hulde aan de loods, zie maar eens een koerswijziging door te voeren op een (zee)schip voor een zwemmer wat maar een klein stipje op het water is.
Martin (9-5-2008 om 21:32)
Gelukkig weer goed afgelopen. Van iemand uit Vlissingen zou je toch beter mogen verwachten. Lijkt mij dat een Vlissinger weet hoe het er daar aan toe gaat. Maar misschien ook niet. Fijne Pinksteren.
Cookie-instellingen beheren