Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Doorrijder schrok van commotie ongeluk

Toegevoegd: 28-07-2008, 22.08 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen is zondagmiddag een fietser aangereden door een motorrijder. Deze laatste ging er aanvankelijk vandoor, maar meldde zich even later uit eigen beweging op het politiebureau.

De fietser, een 61-jarige Terneuzenaar, werd rond 14.30 uur op de Axelsestraat aangereden. Hij vloog door de lucht en klapte op het wegdek. Met een behoorlijke wond aan zijn hoofd is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigen noteerden het kenteken van de motorrijder, welke er na de botsing vandoor ging. Na onderzoek bleek de motorfiets geparkeerd te staan in een tuin in de Beethovenhof in Terneuzen. De motor werd direct in beslag genomen. Deze bleek niet verzekerd te zijn.

Door de officier van justitie werd toestemming gegeven om de verdachte motorrijder aan te houden buiten heterdaad. Juist toen die toestemming gegeven was kwam de 33-jarige verdachte zich zelf echter uit eigen beweging melden op het politiebureau.

De man is daar aangehouden en heeft een verklaring afgelegd. Hij verklaarde geen verzekering te hebben afgesloten voor de motor. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De veroorzaker van het ongeval zei in paniek te zijn geraakt door alle commotie die na de aanrijding ontstond en daarom te zijn doorgereden.

Het slachtoffer is behandeld aan vleeswonden en licht nierletsel. Hij kan thuis herstellen van zijn verwondingen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niet normaal toch (29-7-2008 om 22:43)
Carola, die man kon niet eens motorrijden, dat blijkt wel. Hij probeerde het misschien, maar het lukte niet. En gewoon zonder rijbewijs en verzekering?? Dan vind ik niet dat je eerlijk bent, maar eerder dom en laf. Leer eerst eens motorrijden toch.
Marc (29-7-2008 om 12:58)
Toch weer jammer: Dit soort mensen geven gelijk alle motorrijders weer een slechte naam, terwijl de meesten zich gewoon aan de regels houden. Dit soort uitwassen verpesten het voor de rest!!
Ano (29-7-2008 om 11:59)
Geen rijbewijs, niet verzekerd? Ook nooit meer de gelegenheid geven om dat te behalen! Zulke domme mensen horen niet in het verkeer!
A. (29-7-2008 om 11:17)
Jaja...hij was erg geschrokken hoor. Hij kwam wel eerst nog even terug om te zeggen dat die fietsers uit moesten kijken, maar dat zal hij wel vergeten zijn tegen de politie te zeggen.
Sexy (29-7-2008 om 10:57)
Ik kan niet snappen dat hij gaan rijden is zonder verzekering en geldig rijbewijs,geen verantwoording,ik hoop dat hij er iets van geleerd heeft,het is nu gredelijk goed afgelopen,man had dood kunnen zijn,trek hier een les uit....beterschap voor de betrokkenen.
Carola (29-7-2008 om 09:53)
Soms weet je in paniek gewoon niet wat je doet. Gelukkig heeft deze meneer nderhand wel het besef gehad om zich te melden.