Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie Zeeland waarschuwt voor babbeltrucs

Toegevoegd: 19-12-2008, 14.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie Zeeland waarschuwt voor diefstallen aan de hand van babbeltrucs. Zaterdag nog werd in Kloetinge een bejaarde vrouw het slachtoffer van zo'n truc.


Volgens de politie worden de diefstallen op een hele geraffineerde manier gepleegd. Er wordt aan de voordeur gebeld, veelal bij oudere mensen, en er staat iemand voor de deur die door middel van een vlot praatje de woning binnenkomt.

Binnen een mum van tijd staat deze persoon ook weer buiten, met de portemonnee of de pinpas van het onfortuinlijke slachtoffer. Bij de eerste de beste pinautomaat wordt geld gepind. De politie waarschuwt dan ook om nooit de pincode bij de pas te bewaren.

 
Verder raadt de politie mensen aan goed te kijken wie er achter/bij hen staat wanneer zijn een pintransactie doen. Ook blijkt dat mensen hun pincode toch nog wel eens vertellen aan anderen. De politie wil bovendien opmerken dat bankmedewerkers nooit, ook niet per telefoon, vragen naar de pincode.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (22-12-2008 om 15:46)
Er moet een wet komen, dat mensen die willen pinnen dat alleen kunnen in de bank zelf, en dat de bank altijd het recht heeft legitimatiebewijs te vragen, tevens videocameras bij alle pinautomaten!
Laurent D ex MP (20-12-2008 om 11:53)
Heel netjes van de politie. En wees ook alert in de stad voor dieven en zorg er ook voor dat de deuren en ramen dicht zijn van u woning als u die verlaat of u slaapt, Dat maak de feestdagen net iets leuker en veiliger.
Marinet (19-12-2008 om 19:12)
De maand December is een maand dat er toch behoorlijk veel geld nodig is,en dat er op deze manier zulke mensen zich verrijken en vooral bij bejaarde mensen op die manier misbruik maken,je kunt s,avonds de deur niet meer open doen.