Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

'Hond vermoord op strand Borssele'

Toegevoegd: 17-02-2009, 10.59 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Op het strand bij de kerncentrale in Borssele is zaterdag een hond aangetroffen waarvan de schedel was ingeslagen. Dat meldt de Dierenambulance Bevelanden. De politie heeft de vondst bevestigd.


De dierenambulancedienst ging zaterdag ter plekke nadat iemand het dier levenloos had aangetroffen. Volgens de dienst was al snel duidelijk dat de hond geen natuurlijke dood was gestorven: “Het dier had verschillende verwondingen aan kop, hals, borst en schouder.”

Na de vondst is de hond onderzocht door een dierenarts. Volgens de dierenambulancedienst is uit dit onderzoek gebleken dat het dier om het leven is gebracht door de schedel in te slaan met een pikhouweel of een soortgelijk voorwerp.

De dierenambulancedienst heeft bij de politie aangifte gedaan van dierenmishandeling. Het is echter nog niet duidelijk van wie de hond was en wie het dier van het leven heeft beroofd. De dienst roept getuigen op zich te melden. Ook wil de dienst weten of mensen de hond herkennen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Reactie op gianne (20-2-2009 om 00:17)
Als jij vindt dat de natuur wreed is dan heb je nog niet goed nagedacht over de invloed die ook jij daar op hebt, en je geweten afkopen met een paar sneetjes brood??? ook al zo'n trieste bedoeling.
Waar gaat het heen???? (20-2-2009 om 00:13)
Wat sta ik versteld van de mensen die hier reageren met "het is maar een hond, wat maakt dat uit" deze mensen vergeten even dat "wij mensen" ja wij allemaal onder het rijk der dieren vallen. Als je al zo met een hond omgaat hoe moet dat dan met een baby die niet wil stoppen met huilen.
Vonck (19-2-2009 om 23:28)
Gianna... Mensen die op een bericht als dit reageren met "het is maar een hond" of dat het "vuil" is, die zijn niet zoals het wezen moet. Dan reageer ik wel terug op hetzelfde niveau. Dan wordt er zeker begrepen hoe ik over ze denk. Zo'n dier heeft ook gevoel net als jij en ik.
Sandra (19-2-2009 om 21:36)
Yeah right.. de natuur.. ik denk ook echt dat een vogel een stafford vermoord (haha alleen het idee al) en de chip eruit pikt...
D (19-2-2009 om 21:36)
Een hond is een hond en de mens is het beest.
Lucien (19-2-2009 om 20:56)
Eer jij snapt er geloof ik echts niets van!
Cookie-instellingen beheren