Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 14 km

'Hond vermoord op strand Borssele'

Toegevoegd: 17-02-2009, 10.59 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Op het strand bij de kerncentrale in Borssele is zaterdag een hond aangetroffen waarvan de schedel was ingeslagen. Dat meldt de Dierenambulance Bevelanden. De politie heeft de vondst bevestigd.


De dierenambulancedienst ging zaterdag ter plekke nadat iemand het dier levenloos had aangetroffen. Volgens de dienst was al snel duidelijk dat de hond geen natuurlijke dood was gestorven: “Het dier had verschillende verwondingen aan kop, hals, borst en schouder.”

Na de vondst is de hond onderzocht door een dierenarts. Volgens de dierenambulancedienst is uit dit onderzoek gebleken dat het dier om het leven is gebracht door de schedel in te slaan met een pikhouweel of een soortgelijk voorwerp.

De dierenambulancedienst heeft bij de politie aangifte gedaan van dierenmishandeling. Het is echter nog niet duidelijk van wie de hond was en wie het dier van het leven heeft beroofd. De dienst roept getuigen op zich te melden. Ook wil de dienst weten of mensen de hond herkennen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Giann (18-2-2009 om 19:17)
Voordat Vonck me komt opzoeken: ik heb niks tegen dieren (afgezien van katten in mi'n tuin en dierenambulances vind ik een merkwaardig fenomeen) en verzorg dagelijks een broodmaaltijd voor de vogels uit de buurt. Miss natuurlijke dood is en vervolgens een roofvogel? Natuur is wreder dan de mens.
Pdc (18-2-2009 om 18:55)
Al die mismakende grapjes over dat het vuil is e.d. zijn mensen die zelf geen huisdier hebben en overal de lol van inzien. Maar laten we even reeel zijn ook dieren hebben maar 1 leven!!!!!! En wie zijn wij de "mensen" om over onze huisdieren te beslissen om hun leven of hun dood.
Gianna (18-2-2009 om 18:47)
@Vonck. Achterlijke simpele zielen? "Mensen als jullie horen hier te liggen i.p.v. een onschuldig en weerloos dier. " Je hebt Vonck en de andere dierenliefhebbers, de honden en dan de mensen die vinden dat er nogal veel reacties zijn tov andere berichten? Is dat de reden van deze doodverwensing?
John (18-2-2009 om 17:23)
Vernieling is ook alleen toepasbaar indien het niet de eigenaar van de hond was die dit heeft gedaan. Het is lullig maar de wet biedt weinig soelaas in deze.
John (18-2-2009 om 17:19)
@Ano nee, het is wettelijk toegestaan eigen huisdieren dood te maken mits dit snel en pijnloos gebeurd. Algemeen aangenomen is een ijzeren staaf door de hersens geschoten bij runderen snel en pijnloos. Met 1 klap een pikhouweel door de hersens is hiermee vergelijkbaar.
Vonck (18-2-2009 om 17:06)
Er zou eens een IQ test moeten worden gehouden onder de plaatsers van een reactie op dit bericht. Denk dat dit hieruit een negatief cijfer komt. Wat een achterlijke simpele zielen die roepen dat het 'maar' een hond is. Mensen als jullie horen hier te liggen i.p.v. een onschuldig en weerloos dier.
Cookie-instellingen beheren