Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Hond vermoord op strand Borssele'

Toegevoegd: 17-02-2009, 10.59 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Op het strand bij de kerncentrale in Borssele is zaterdag een hond aangetroffen waarvan de schedel was ingeslagen. Dat meldt de Dierenambulance Bevelanden. De politie heeft de vondst bevestigd.


De dierenambulancedienst ging zaterdag ter plekke nadat iemand het dier levenloos had aangetroffen. Volgens de dienst was al snel duidelijk dat de hond geen natuurlijke dood was gestorven: “Het dier had verschillende verwondingen aan kop, hals, borst en schouder.”

Na de vondst is de hond onderzocht door een dierenarts. Volgens de dierenambulancedienst is uit dit onderzoek gebleken dat het dier om het leven is gebracht door de schedel in te slaan met een pikhouweel of een soortgelijk voorwerp.

De dierenambulancedienst heeft bij de politie aangifte gedaan van dierenmishandeling. Het is echter nog niet duidelijk van wie de hond was en wie het dier van het leven heeft beroofd. De dienst roept getuigen op zich te melden. Ook wil de dienst weten of mensen de hond herkennen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Videoband (19-2-2009 om 20:55)
Vraag de bewakings videobanden vd kerncentrale op ! Daar is men langs gereden, dus makkelijk te achterhalen !
L (19-2-2009 om 19:52)
Iedereen schrikt van dit bericht, maar wij hebben in september op diezelfde plek een stafford gevonden, dood, onthoofd. Politie erbij, maar dat is gewoon afgedaan. Rijkswaterstaat was er niet op tijd bij, zodat het kadaver weer in zee is gedreven.
Swiepie (19-2-2009 om 19:49)
Aangezien in Nederland de daders met zijdezachte handschoentjes worden aangepakt en men de slachtoffers in hun sop laat gaarkoken vrees ik het ergste. Arme hond, ik zag er een foto van op een hondenforum, de tranen springen in mijn ogen bij het zien van zoiets walgelijks.
Samantha (19-2-2009 om 19:10)
Nou dat strandje kan me geen moer schelen. Heb medelijden met dat beestje als ze die persoon vinden moeten ze dat bij diegene allemaal doen als straf vind het schandalig hij moet gewoon een verbod krijgen dat hij geen huisdieren meer mag echt te schandalig voor woorden
Ongeloof (19-2-2009 om 19:09)
die reacties, dat dit allemaal zomaar mag, of dat het strandje netjes moet blijven, gaat het dan wel goed in je hoofd? dat dit zomaar zou mogen gaat dit mijn verstand voorbij hoor! Die persoon mogen ze van mij de rest van zijn leven met dieren laten werken in de bajes! maar helaas is dit nederland
Eer (18-2-2009 om 20:38)
Ik vind het schandalig dat de mensen kadavers op dat mooie strandje dumpen. bij de milieustraat kan je ze gewoon inleveren. als iedereen dit gaat doen wordt het een enorme bende
Cookie-instellingen beheren