Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Healthcenter Vlissingen ontruimd

Toegevoegd: 04-03-2009, 12.07 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het Achmea Health & Spacenter en het naastgelegen Speelcircus Bambini in Vlissingen zijn woensdagochtend ontruimd.


Rond 11.20 uur vond er een ongeluk plaats met gevaarlijke stoffen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland trad een chemische reactie op tussen chloor en zwavel toen een chloortank werd bijgevuld. Hierdoor kwamen giftige dampen vrij. De medewerker die de tank aan het vullen was is meteen naar buiten gevlucht. Een jerrycan met zwavelzuur viel op de grond en liep deels leeg.

Twee personen ademden chloorgas in en moesten voor controle naar het ziekenhuis. De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg was met drie voertuigen ter plaatse. Er was geen direct gevaar voor de omgeving.

De brandweer heeft metingen verricht en de plas zwavelzuur opgeruimd. Na het ventileren van het gebouw kon het fitnesscentrum en bambini hun activiteiten omstreeks 14:30 uur weer hervatten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bekende (5-3-2009 om 14:17)
Hij is zeker wel thuis maar had last van benauwdheid en geirriteerde luchtwegen. tevens ook last van een irriterend oog. geen hoofdp. en het was geen voorzorg want zonder behandeling had hij ernstige long problemen kunnen behouden.
Man (4-3-2009 om 19:33)
Beste iemand, er is zeker iemand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar dat was alleen voor de zeker heid. die persoon zit al lang weer thuis,en had een beetje hoofdpijn, dus gelukkig dat er geen gewonden zijn.
Matthijs (4-3-2009 om 16:20)
@Pieter: Als iedereen z'n commentaar voor zich moet houden, wat doet jouw reactie hier dan? Deze site is er o.a. om een mening tegeven of snap je dat niet? Niemand verplicht het jou om hier te kijken. Ga dan gewoon naar www.disney.com als het je hier niet bevalt.
Pieter (4-3-2009 om 15:07)
Ik vind dat iedereen zijn comentaar voor zich moet houden de een weet het beter dan de ander hele discussies over een ontruiming een brand of welk onderwerp dan ook het gaat erom dat het is gebeurd en dat de mensen er mee zitten
Natascha (4-3-2009 om 13:51)
Sterkte en/of beterschap voor de betrokenen.
Iemand (4-3-2009 om 12:40)
Ik reageer omdat er wordt gezegd dat er niemand is gewoon geraakt er is echt wel iemand met de ambulance weg gebracht die lig aan het infus en zuurstof heel veel beterschap
Cookie-instellingen beheren